Lo Radio krijgt vaste stek in IDOLA business center

Lo Radio, de nieuwe lokale zender voor Lochristi, heeft zijn intrek genomen op de tweede verdieping van het Idola business center. Peter Van der Henst – zaakvoerder van Idola –  mocht gisteravond de officiële start geven.

De medewerkers van LoRadio schreven de voorbije dagen al op de sociale media dat er groot nieuws mocht verwacht worden i.v.m. hun internetradio. En dat nieuws mag nu wereldkundig gemaakt worden: LoRadio heeft een eigen, vaste studio in het gebouw van Idola business center langs de Antwerpse Steenweg 19 in Lochristi. De inloopperiode van LoRadio zit er duidelijk op, dit is een nieuwe stap in de richting van een volwaardige zender.

Voorzitter Johan Dhondt

Stationmanager Johan Dhondt: “We hebben de voorbije maanden niet stilgezeten en met ons kernteam en alle mogelijke pistes onderzocht om naast de uitbouw van de technische knowhow ook een passende vaste locatie te vinden. We bestaan nog maar een half jaar als internetradio en kunnen alleen maar blij zijn dat we dit op zulke korte tijd gerealiseerd hebben. De studio biedt alle mogelijke comfort, niet alleen voor live-uitzendingen maar ook om los van de 24/24 en 7/7-uitzendingen programma’s samen te stellen en op te nemen. Onze praatgasten kunnen we vooraf ontvangen in een comfortabele lounge, we beschikken over meerdere vaste telefoonlijnen en er is ook een webcam waarmee luisteraars in de studio kunnen binnenkijken.”

Unieke samenwerking

Peter Van der Henst, zaakvoerder van het Idola business center, is erg verheugd over de samenwerking: “Het is uniek voor een bedrijvencentrum om een radiozender als bewoner te mogen hebben. Op deze manier biedt Idola aan LoRadio de ideale oplossing qua huisvesting en kan Idola via Lo Radio de inwoners van Lochristi kennis laten maken met alle mogelijkheden die ons bedrijvencentrum heeft.

Toekomstplannen

Op termijn plant de nieuwe radiozender voor Lochristi ook evenementen en muzikale optredens in het Idola business center. “Het is een prachtige uitvalsbasis voor een mooie toekomst voor onze radio. Een project waar wij terecht fier op zijn. Ondertussen hebben we ook al een resem oude en nieuwe radiostemmen klaar waarmee we binnenkort de vaste weekendprogrammering voorstellen”, vervolgt Johan Dhondt.

Openingsweekend met Valentijn

Komend weekend steekt Lo Radio meteen van wal met een mooie Valentijnsprogrammatie. Zondag 14 februari zijn er de hele dag aangepaste programma’s. Tussen 9 uur en 11 uur in de ochtend presenteert Luc love songs van mannelijke artiesten. Marleen draait dan in de namiddag – tussen 16 uur en 17 uur – “liedjes over de liefde” van vrouwelijke artiesten. Johan Dhondt ontvangt in zijn praatshow tussen 11 uur en 13 uur seksuologe Chloë De Bie, bekend van het VTM-programma “Koppels”. Hij praat er ook met Lochristinaar Lieven Van de Sijpe, één van de 15 mannen die in “De Bachelorette” proberen om het hart te veroveren van Elke Cliojsters. En, last but not least, is er Thierry Van Hecke die, samen met sidekick en comédienne Veerle Malschaert, tussen 14 uur en 16 uur “De Hartstochtelijke 25” presenteert.

Luisteren naar LoRadio kan u via https://loradio.be/ . Daar vindt u binnenkort ook de volledige Valentijnsprogrammatie. En zodra corona het terug toelaat, gaan we langs om foto’s te nemen van deze nieuwe studio.

 

(Foto's © Bennie Vanderpiete – Jean Marie De Baene – LoRadio – Wikipedia)

Scroll naar boven