Lo Radio - nieuwe lokale zender zoekt nog logo en radiostemmen

Bennie
0 reactie(s)
Lo Radio start Lochristinaar

© Bennie Vanderpiete - Titelfoto Johan Dhondt

Lochristi heeft nood aan een eigen permanent radiostation” stelde Johan Dhondt vast. En dus maakte hij van de coronaperiode gebruik om zijn nieuw project te starten: het internetstation Lo Radio. Lochristi, niet enkel rijk aan bloemen maar ook aan radiozenders!

Johan Dhondt van Jo’s Repair Shop uit de Kerkwegelakker, is een radioman in hart en nieren. Al meer dan 30 jaar is hij bezig met muziek en radio. Gedurende enkele jaren presenteerde hij een mooi praatprogramma op evenementenradio VROB en maakte dan de overstap naar de lokale zenders RBS en Radio Tequila. De voorbije maanden - in volle lockdown - werd hem duidelijk hoezeer Lochristi een eigen radiostation ontbeerde. Een lokale zender, die permanent uitzendt en ook nieuws uit eigen streek brengt. En dus start hij met een nieuw project: Lo Radio.

Internetstation - Livestreaming

Om allerlei technische en praktische redenen was het voor Johan al snel duidelijk dat Lo Radio een internetstation zou worden. De FM-band gaat op termijn toch verdwijnen en DAB-bandbreedte is lokaal nauwelijks haalbaar. Lo Radio zal dus enkel via het internet te horen zijn. En daarom werd gestart met een eigen website waar ook de livestream te beluisteren is (https://loradio.be/). Sinds een week werd er - in alle stilte - al duchtig proefgedraaid en deze avond is er het officiële startschot.

Programmatie

In een eerste fase zal er hoofdzakelijk muziek gedraaid worden, waarbij vooral de betere pop en rock (de jaren ’80 en recenter), new wave, blues en country aan bod komen. En dat gevarieerd aanbod wordt dan nog doorspekt met goede “Belpop-nummers”. Verder een aantal vaste rubrieken. Van 20 tot 21 uur is dagelijks “Live tracks”. Een uurtje waarin vrijwel uitsluitend “live-platen” van artiesten zullen gedraaid worden, dus opnames van optredens en concerten. Om middernacht is er dan “Lo Radio goes Latin”. Zestig minuten vol Latin muziek en dan zal ook de familie van Yara, de Panamese echtgenote van Johan, in hun thuisland meeluisteren.
En dan is er uiteraard het lokale nieuws. Die “journaals” met berichten uit groot-Lochristi worden op het half uur uitgezonden en om de 2 uren herhaald (dus om 08.30 uur, 10.30 uur, 12.30 uur enz).

Gezocht: radiostemmen en een logo

De lokale nieuwsberichten zullen dagelijks opgenomen worden in de vaste studio bij Johan Dhondt. En onze radioman is op dit moment nog ijverig op zoek naar goede radiostemmen om dat nieuws van Lochristi en omstreken in te spreken. En misschien zit er zelfs een eigen radioprogramma in? Wie interesse heeft mag steeds vrijblijvend contact opnemen met Johan (0486 04 40 07 of per mail info@loradio.be).
En een nieuwe zender heeft ook nood aan een eigen logo. En daarvoor doet Lo Radio een beroep op alle creatieve Lochristinaren. Ontwerpen mogen per mail doorgestuurd worden naar Lo Radio. Eeuwige roem zal uw dank zijn en - uiteraard - zal het nieuwe logo dan ook gebruikt worden op de Instagram- en Facebook-pagina die het internetstation eerstdaags zal opstarten. Het logo in dit artikel is slechts een vrijblijvend ontwerp van Lochristinaar.com.

Heel wat plannen

Hoewel Lo Radio nog maar net opgestart is, zijn er al heel wat toekomstplannen. Eerst en vooral is er nood aan een aantal goede medewerkers. Mensen die het nieuws willen inspreken en/of een eigen programma willen presenteren. Daarnaast wordt er binnenkort gestart met de bouw van een nieuwe (mobiele) studio. Die moet klaar zijn in 2021. Lo Radio start als non-stop streaming radio met lokale berichtgeving. Eens de radio “on air” is, wordt er ook werk gemaakt van het aantrekken van goede radiomensen.

U hebt nieuws?

Een lokale zender heeft uiteraard nood aan lokaal nieuws. Geraakt u op een goede dag in gesprek met Remco Evenepoel na zijn zoveelste overwinning? Hebt u een meet & greet met Willy Sommers na een spetterend optreden? Haal dan snel uw smartphone boven en neem het gesprekje op voor Lo Radio. Maar ook voor de aankondiging van het evenement van uw vereniging is er plaats in het Lokale nieuws.

Deze avond drukte Johan Dhondt op de startknop van Lo Radio. Ook AVS komt morgen filmen. De nieuwe lokale zender is vanaf nu te beluisteren op https://loradio.be/.

Update: hier ook de bijdrage van AVS over Lo Radio