LOCAST, fijne babbel met Nathalie De Mol

Bennie
0 reactie(s)
Nathalie De Mol Fazanenhof Lochristi

©  Bennie Vanderpiete

Lochristi leren kennen via een reeks interviews. Dat is wat “nieuwe inwoner” Bram Leunis doet via zijn maandelijkse podcasts die Lochristinaar vanaf nu mag delen.

Bram Leunis bedacht een unieke manier om “zijn nieuwe gemeente” te leren kennen. Elke maand gaat hij – met zijn Gentse tongval - langs bij “een bekende Lochristinaar” voor een fijn gesprek en maakt er een podcast van. Die interviews – voor en over Lochristi - zijn te beluisteren op zijn website “Locast” (https://locast.be/). En vanaf nu ook op Lochristinaar.com.

De Podcast

De geschiedenis van de Podcast gaat terug tot 1997. Toen beschreef ene Dave Winner een manier om mediabestanden online op te nemen en beschikbaar te maken voor een groot publiek. Een podcast is een geluidsbestand dat op aanvraag wordt aangeboden. Dankzij de introductie van draagbare mp3-spelers zoals de iPod was deze vorm van uitzenden snel populair onder radioamateurs.

De term podcast is dan ook een samentrekking van iPod en broadcast (Engels voor “uitzenden”). De laatste jaren kent de podcast een heuse “revival”, kijk maar eens naar het mooie aanbod van de VRT.

Bram Leunis

Bram Leunis, 35 lentes jong, is een geboren en getogen Gentenaar die achtereenvolgens in Oostakker en Gentbrugge woonde. Na de lagere en middelbare school, studeerde hij af als Industrieel Ingenieur Elektronica aan de Hogeschool Gent. Hij ging aan de slag bij Belgacom/Proximus. Daar werkt hij nog steeds aan de digitale transformatie van het bedrijf, t.t.z. het (voortdurend) aanpassen van de onderneming en zijn aanbod aan de evoluties van wereldspelers en internet-giganten als Google en Facebook.

Samen met zijn partner Eva kocht Bram en woning in de Vogelwijk te Lochristi, waar ze sinds februari 2018 wonen. En om meer te weten te komen over hun nieuwe woonplaats, begon Bram dus met het maken van podcasts. Vorig jaar ging Bram al langs bij “Buffalo” Benjamin Bundervoet en voetbaltrainer/politicus Tom De Sutter. Beide gesprekjes kan je nog steeds beluisteren via zijn website.

Nathalie De Mol

Eind januari ging Bram – voor zijn 3de podcast - langs bij Nathalie de Mol, coördinatrice van “’t Fazantenhof”. Dat dienstencentrum opende in september 2017 officieel zijn deuren.
In het interview hebben Bram en Nathalie het o.m. over de voorbereiding en de opening  van ‘t Fazantenhof, het aanbod en activiteiten, de bezoekers, de vele vrijwilligers en het vast personeel en de toekomstplannen.  
Veel luisterplezier.