Lochristi Kort

adminjan
0 reactie(s)

Festival! Plus – doodlopend wordt doorlopend en een diamanten huwelijk in dit nieuwsbericht over onze gemeente.

Festival! Plus
Het gemeentebestuur Lochristi organiseert op vrijdag 12 oktober om 20.00 uur in de Sint-Niklaaskerk (Dekenijstraat) een concert in samenwerking met het Festival van Vlaanderen. In het kader van Festival! plus wordt pianist Frederik Croene met zijn programma Roll over Czerny in de Sint-Niklaaskerk verwelkomd.

Op het muzikale menu staan Ludwig van Beethoven Sonate op. 57 in f ‘Appasionata’, Franz Liszt – selectie uit ‘Etudes d’exécution transcendante’, Frederik Croene - Roll over Czerny.

Doodlopend wordt doorlopend
De gemeente maakt van alle doodlopende straten op haar grondgebied waar fietsers en voetgangers wel door kunnen, doorlopende straten. Een aangepast verkeersbord zal voetgangers en fietsers duidelijk maken dat zij op het einde van een doodlopende straat wél verder kunnen via een veilige en rustige doorsteek. De gemeente Lochristi zal zo’n 20-tal straten doorlopend maken.

Dat doet het door stickers aan te brengen op de bestaande verkeersborden voor een doodlopende straat. Het aangepaste verkeersbord maakt voetgangers en fietsers zo duidelijk dat zij op het einde van een doodlopende straat wél verder kunnen rijdend. Met doorlopende straten wil de gemeente het gebruik van voet- en buurtwegen of  ook trage wegen genoemd stimuleren.

Naast Lochristi voeren een 40-tal andere gemeenten doorlopende straten in. Vlaanderen is meteen ook de eerste regio in de wereld met dit project.

Diamanten huwelijk
Op zaterdag 13 oktober vieren Maurice Jacobs en Zulma Bracke hun 60ste huwelijksverjaardag. Het gemeentebestuur zet hen in de bloemetjes op zaterdag 13 oktober om 11.30u in feestzaal Breughel (Beerveldse Baan 32).