Lochristi maakt zich klaar voor HET feestweekend van het jaar!

Jean Marie
0 reactie(s)

Op 24,25 & 26 oktober halen ze alles uit de kast voor het WEEKEND VAN DE JEUGD! Maak je klaar voor kleurspektakels, en tal van zotte workshops & attracties! Dit jaar stappen we in ons feestweekend immers de wondere wereld binnen.

Tienerfuif op vrijdag 24 oktober

Tieners tussen 12 & 15 jaar zijn vrijdag 24 oktober welkom in jeugdhuis Lodejo. Het jeugdhuis wordt van 20 tot 24 uur omgetoverd in een wondere wereld vol kleur, spetterende muziek & sfeer. Toegang is gratis, een hapje en een drankje zijn er aan tienerprijzen! Ze zorgen voor heel wat randanimo met oa. blacklighttattoos, photobooth, pop-up kapsalon, buitenlounge en veel meer!

Roefelen op zaterdag 25 oktober

Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen op zaterdag ‘roefelen’. Voor één keer doen wat de grote mensen doen: op patrouille met de politie, kapsels bewerken in het kapsalon, meehelpen in de winkel, voor 1 dagje journalist zijn,…  Dit jaar doen 50 Lootse bedrijven mee, goed voor 328 plaatsen!

Inschrijven verplicht en alleen op 13 oktober via 09 326 88 29. De 6tot 8-jarigen van 18 tot 19 uur en 9 tot 12-jarigen van 19 tot 20 uur.

Kidsnamiddag op zondag 26 oktober

De laatste dag van het weekend staat heel wat op stapel, waaronder ook de Kidsnamiddag in de jeugdlokalen van Orphanimo van 14 tot 17 uur. Jong en oud, iedereen is welkom! De activiteiten zijn toegankelijk voor kinderen vanaf 3 jaar en voor ouders en sympathisanten voorzien we een ouderterras! Zo kunnen ook de mama’s en papa’s zien hoe de kinderen volledig uit de bol gaan op deze fantastische dag!

Toegang is GRATIS voor iedereen! Een hapje en een drankje kunnen aan kleine prijzen verkregen worden!

Volgende zaken staan al op het programma: mobiel laboratorium, straatartiest, knutsel- & kookworkshops, springkastelen, eendjeskraam, action painting en zo veel meer!

Uitreiking 1ste prijs Jeugdlaureaat

De jeugdraad reikt op zondag 26 oktober voor de eerste maal de prijs ‘Jeugdlaureaat’ uit aan een organisatie, jeugdvereniging, groep of individuele persoon die een uitzonderlijke prestatie geleverd heeft of zich zeer verdienstelijk gemaakt heeft op vlak van jeugdbeleid. De uitreiking gaat door in de jeugdlokalen Orphanimo van 18.30 tot 19.30 uur. Aanwezigen kunnen genieten van een receptie en de jeugdlaureaat zal onder publieke belangstelling zijn prijs in ontvangst nemen.

Herfst-BBQ voor het Lootse jeugdwerk op zondag 26 oktober

Op het eind van ons feestelijk weekend zetten we ook onze jeugdverenigingen (leiding) in de bloemetjes met een bbq-festijn!

Alle informatie over dit feestweekend is ook terug te vinden in de brochure ‘Weekend van de Jeugd’, via www.jeugdlochristi.be/wvdj