Lochristi ondertekent convenant toegankelijke gemeente

Deze voormiddag ondertekende Lochristi een convenant met het expertisecentrum Inter om samen te werken aan de toegankelijkheid van gebouwen.  

Het college van burgemeester en schepenen ondertekende deze ochtend het convenant naar een toegankelijke gemeente. Hiermee verklaart ze te bouwen aan een inclusieve samenleving in Lochristi. De gemeente gaat hiervoor een samenwerking aan met Inter. Toegankelijkheid is heel breed en kan gaan van infrastructurele maatregelen tot wijzigingen in de organisatie, dienstverlening en communicatie.

Concreet zal Inter het gemeentebestuur advies geven over toegankelijkheid bij de aanvragen die ingediend worden voor een stedenbouwkundige vergunning. Zo kunnen eventueel noodzakelijke wijzigingen m.b.t. de toegankelijkheid opgelegd worden.
In het geval van problemen m.b.t. de toegankelijkheid bij bestaande gebouwen, schrijft het college van burgemeester en schepenen nu al de eigenaars van die gebouwen aan om hen (vrijblijvend) te wijzen op het probleem.

Inter zal het gemeentepersoneel opleiden in toegankelijkheid en inclusie. Het doel is toegankelijkheid een plek te geven in de dagelijkse werking van het gemeentepersoneel.

Scroll naar boven