Lochristi opent met Chris Corn en God’s Comics de Gentse Feesten 2015

Jean Marie
0 reactie(s)
Chris Corn God's Comics

© Bennie Vanderpiete

Lochristi zendt zijn muzikale zonen uit en op vrijdag 17 juli mogen ze zelfs de Gentse feesten 2015 openen op het Veerleplein. Samen met een aantal muzikale vrienden zal Christophe Versaevel dan als Chris Corn and God’s Comics op het podium staan voor een set van iets meer dan een uur.

Heel wat vrienden en bekenden uit onze gemeente die via Facebook al kenbaar maakten het optreden te zullen bijwonen.

Historiek

“Het begon eigenlijk verleden jaar in Picasso Village, op de dag van de finale van het WK voetbal “ licht Christophe ons toe.

”Ik speelde toen het voorprogramma voor het reünieoptreden van The Garnets. Frank De Bock (nvdr: lid van The Garnets en ook van AB Nono, “huisband” van het Veerleplein) kon mijn performance wel smaken en contacteerde me nadien of ik het niet fijn zou vinden eens op te treden op het Veerleplein tijdens de Gentse Feesten. Maar liefst met een groep ipv een solo-optreden.
Tussen 1990 en 2005 had ik deel uitgemaakt van The Passage, het succesvolle Velvet Spine en Sy’Mo. Toen ik me steeds meer begon te ergeren aan bandleden die niet even geëngageerd of nauwgezet waren, wist ik dat het tijd was om mijn eigen weg te gaan. Er was wel vraag naar artiesten die trouwfeesten of andere plechtigheden konden opluisteren met wat muziek en het gaf mijn carrière toen zo een nieuwe wending.

Chris Corn en God's Comics

Chris Corn en God's Comics

Chris Corn and God’s Comics

Toch kriebelde het soms om nog eens in groepsverband op te treden en daarom startte ik met Chris Corn en God’s Comics. De naam God’s Comics komt eigenlijk van een song van Elvis Costello. Het gaat telkens om een zeer kortlopend project. Mensen die ik tegenkom “along te way”, ook gepassioneerd bezig zijn met muziek en bij wie ik me goed voel. Het volstaat dat we een paar keer repeteren om daarna enkele optredens te kunnen geven. Het is nu de derde keer dat ik wat muzikale vrienden samen breng. Een eerste keer in 2012, wat resulteerde in twee optredens in de Lodejo met Pauline De Bruyne als zangeres. In 2014 dan een tweede keer in jeugdhuis De Beeste.

Voor het optreden op de Gentse Feesten zijn God’s Comics voor het eerst met vier. Alain Uyttenhove, een enorme muziekkenner en een beetje het creatieve brein, zal bas spelen. Alain speelt nu bij Hammertime en Barrista. Tot verleden jaar maakte hij deel uit van Dr Fred & The Medicine Men, met drummer Jo Van Snick. Op het Veerleplein zal Jo ook onze drummer zijn. Heel leuk want is het onderhand al 12 jaar geleden dat ik nog met een drummer speelde. Net als beide vorige malen, is ook Patrick Bonne er weer bij. Met Patrick, een vroegere buurman, speel ik heel graag samen. Hij is lid van AB Nono en zal mandoline spelen. Tot slot is er Jürgen Van Bouchaute, die elektrische gitaar speelt. En Jürgen is de zoon van Willy Van Bouchaute van, jawel, The Garnets. En zo is de cirkel helemaal rond.

Het is puur toeval maar alle vijf wonen we in Lochristi. Een volledig Lootse bezetting dus, wat nog maar eens aantoont hoeveel muzikaal talent er te vinden is in onze bloemengemeente.

Chris Corn en God's Comics

Chris Corn en God's Comics

Generale repetitie bij De Keijser en de kok en het optreden

We oefenen, in aanloop naar ons optreden, een viertal keren bij Alain die over een kleine opnamestudio beschikt”.

“Onze set”, voegt Alain er aan toe, “zal bestaan uit akoestische rocknummers allen uit de periode 1970 tot 2015. Een heel brede waaier, maar altijd met dezelfde klankkleur, mede door de akoestische gitaar van Christophe en mandoline van Patrick.“

“Toch”, vervolgt Christophe, “wordt het hele programma gemeenschappelijk bepaald. Na de vier repetities bij Alain is er op maandag 13 juni om 20 uur, als de weersomstandigheden het toelaten, een eerste optreden in de tuin van De Keijser en de kok. Het is een soort van generale repetitie en Klara Libert zal zorgen voor een hapje en een drankje. Het optreden is voor iedereen gratis toegankelijk, maar mensen die willen komen moeten vooraf wel even contact met Christophe opnemen, wat kan via Facebook, telefonisch of per mail.

Het optreden op het Veerleplein is dan op vrijdagavond 17 juli om 20 uur. Dit in tegenstelling tot wat (voorlopig nog) aangekondigd wordt op de website van de Gentse Feesten of wat je in het programmaboekje kan lezen. Daar staat (foutief) dat onze Lootse formatie al om 18.30 uur van start gaat. Maar het juiste tijdstip is dus wel degelijk 20 uur. Uit de eerste reacties op Facebook blijkt nu al dat er heel wat vrienden en bekenden uit Lochristi zullen post vatten aan het podium.

Zij mogen zich verheugen op een playlist die begint bij oldies van The Beatles en eindigt bij actuele hits van Avicii. Ook nummers van REM, Elvis Costello, Crowded House, Tim Howard, Coldplay komen aan bod.

Lochristinaar mocht al eens een repetitie bijwonen en het was genieten!
Wij weten alvast waar naartoe op de openingsavond van de Gentse Feesten.
Christophe, Alain, Patrick, Jürgen en Jo….Geef er een lap op!!

Chris Corn en God's Comics Gentse Feesten 2015

 

Ook van de generale repetitie maakte Bennie Vanderpiete mooie foto's.

Posted by Lochristinaar.com on dinsdag 14 juli 2015