Lochristi solidair met Oekraïne – gemeentehuis kleurt blauw en geel.

De oorlog in Oekraïne laat niemand onberoerd. Ook de gemeenteraad van Lochristi schaart zich unaniem achter de wereldwijde blijken van afschuw en tegen de nooit geziene daad van agressie van een natie tegen een andere.

Gemeentehuis kleurt blauw en geel    

De gemeenteraad van Lochristi besloot daarom, als blijk van solidariteit, dat het gemeentehuis de komende dagen blauw en geel zal kleuren. Zo wil men een symbolisch licht laten schijnen in de duisternis die het Europese continent momenteel treft. Ook de vredesvlag wordt uitgehangen.

#plekvrij

Het lokaal bestuur ondersteunt de opvangactie #plekvrij van staatssecretaris Sammy Mahdi. Via het mailadres oekraine@lochristi.be kunnen burgers doorgeven of zij ruimte hebben om Oekraïense burgers tijdelijk op te vangen. Daarnaast bekijkt het lokaal bestuur welke mogelijkheden er nog zijn.Verdere praktische informatie volgt. 

Rode Kruis heeft uw hulp nodig

Het lokaal bestuur van Lochristi roept ook op om het Rode Kruis te steunen. Dat kan door een storting op het speciale rekeningnummer BE53 0000 0000 5353 van het Rode Kruis. Storten kan met de vermelding “Oekraïne”. Dat geld wordt via de lokale Rode Kruis-afdelingen gebruikt voor directe humanitaire hulp. Voeding en kledij worden momenteel niet ingezameld.

Scroll naar boven