Lochristi vierde 11 juli met Jarvin in Lodejardin

Jean Marie
0 reactie(s)
Lochristi 11 juli Jarvin © Bennie Vanderpiete

Tekst JMDB © Foto Bennie Vanderpiete

Belgische vlaggen werden al dan niet ingehaald. Vlaamse vlaggen wapperden dan weer. Het EK voetbal mocht gisteren de apotheose vieren zonder Belgen. Maar het was gezellig in Lodejardin, de pop up van het Jeugdhuis, waar Lochristi “Vlaanderen feest op 11 juli” organiseerde.

Op meer dan 150 plaatsen in Vlaanderen stonden coronaveilige evenementen op stapel voor Vlaanderen Feest. De rode draad binnen die programma’s was “muzikaal in eigen taal”.  Ook in Lochristi was dit gisteren het geval met Jarvin.

Lochristi 11 juli Jarvin © Bennie Vanderpiete

Schepen Marie-Claire Van Nieuwenhuyse opende de festiviteiten gezellig in het groen van de pastorietuin achter de kerk in hartje Lochristi. Ze omschreef het als “een bubbelconcert met jong, lokaal talent en muzikaal in eigen taal.”

Het was dan aan Jarvin, een band die zichzelf aankondigt als “een nieuw project ontstaan op het Gentse Conservatorium rond de jonge producer Jasper Boeur. Met elektronisch getinte popsongs enerzijds en snoeiharde psychedelica anderzijds breiden ze met z'n vijven een geheel aan elkaar dat alleen als apart kan worden omschreven.” (Zie https://www.facebook.com/jarvinband/ ).

Lochristi 11 juli Jarvin © Bennie Vanderpiete

Jasper is de zanger en verder maken Wannes (Keyboard), Adam of ook “Woodie” (Bass), Simon (Drums), Robin (Gitaar) en Fabian als sound engineer deel uit van deze groep. De band trad de eerste jaren op met Engelstalige muziek maar besloot recent om in onze moedertaal te zingen. Het optreden gisteren was hun eerste publieke performance met enkel Nederlandstalige poprock, waar ze nu ook voor gaan.

Lochristi 11 juli Jarvin © Bennie Vanderpiete

Drummer Simon is afkomstig van Lochristi en de zoon van gynaecoloog Zweers. Zijn zus Charlotte nam in september 2019 deel aan het eerste Lootse kortfilmfestival met haar productie “Pero no de Agua” (“Maar niet van water”).

Jarvin bracht gisteren 11 Nederlandstalige nummers. Vooral eigen songs maar ook een erg mooie cover van “Lights” van Elie Goulding (2011). Hun sound deed bij momenten even denken aan Bazart al willen ze daar zeker niet mee vergeleken worden. De groep werkt momenteel ook aan een EP die nog dit jaar zal verschijnen en waar ook hun nieuwste nummer “Schemerlicht” op zal staan. Dat nummer speelden ze ook een tweede keer als bisnummer.

Lochristi 11 juli Jarvin © Bennie Vanderpiete

Na een – meer dan verdiende – staande ovatie voor de band, werd de viering afgesloten met “De Vlaamse Leeuw”.

Met zo’n 70 gasten werd het bij mooi weer gezellig toeven in Lodejardin. Genieten, van klein tot groot, dankzij het Jeugdhuis, cultuurdienst en cultuurraad.
Op 28 augustus treedt Jarvin nog eens op in Lodejardin. 

Fotoreeks

Lochristinaar zat op de eerste rij en dat leverde onderstaande fotoreeks op. Veel kijkplezier.(Klikken op onderstaande foto om de reeks te openen).