LoCo-bonnen geïnd?

Jean Marie
0 reactie(s)
LoCo bon Lochristi

Tekst - Foto JMDB ©

Van de LoCo-bonnen werden er voor een bedrag van 333.000 euro bonnen gevalideerd. Dit komt neer op 90,7%. Meer dan 9% ging zo ‘verloren’. Het doet denken aan de Belgische bankbiljetten die wel nog steeds inwisselbaar zijn. Wie inde ze en wie bijna niets?

Deze bon werd op de gemeenteraad van april 2020 aangekondigd en dat viel bij de oppositie niet in goede aarde. Zie https://www.lochristinaar.com/nieuws/corona-bon-beter-loco-bon-komt

Twee oppositiepartijen onthielden zich eind juni, één stemde tegen en 1 was voor. De bon viel uiteindelijk eind augustus - begin september in de bus.

Tweehonderd handelszaken of zelfstandigen schreven zich in. Je was er welkom met de LoCo-bon al waren er veel gesloten door de maatregelen met betrekking tot Covid 19.

De top 3 mocht samen 127.440,22 euro ontvangen, wat overeenkomst met 38.24% van het totale bedrag.71 handelaars (rechtspersonen) ontvingen minder dan 1.000 euro. Er waren er ook bij die helemaal niets ontvingen. Het kleinste ontvangen bedrag was goed voor 10.89 euro.

De LoCo-bon was een weg van lange adem, bezaaid met veel hindernissen, goed bedoeld maar niet altijd evenredig lokaal besteed in kleine(re) winkels.