LoCo-bons van Neos voor Welzijnsschakels

Jean Marie
0 reactie(s)
LoCo-bons van Neos voor Welzijnsschakels

Tekst  - Foto JMDB

Leden en sympathisanten van Neos zamelden bons in voor Welzijnsschakels, die in Lochristi de voedselbank runt. Er werd 1.455 euro opgehaald en de vereniging legde daar nog eens 100 euro bij. Zo kwam men tot een totaalbedrag van 1.555 euro.

In een kort dankwoord schetste de aanwezige verantwoordelijke de werking van de voedselbank. Zestig gezinnen doen er beroep op. Het gaat onder andere om 20 alleenstaanden. De grootste klant is een familie van 8. In Lochristi doen weinig allochtonen beroep op deze dienst. Het zijn vooral lokale mensen die er elke maand langs gaan.  

Veel zaken worden geschonken door winkels en bedrijven. Het wordt in Eke opgehaald. Fruit en aardappelen bijvoorbeeld worden lokaal vers aangekocht met het geld dat ingezameld wordt via eigen initiatieven of giften, zoals deze van Neos of ook via scholen. Ook de Gezinsbond heeft momenteel een identieke actie lopen. Koffie, thee en chocolade zijn duur en worden aangekocht in de lokale wereldwinkel.

De voedselbank krijgt geen extra financiële steun van het bestuur maar mag de dekenij in de Dekenijstraat gratis gebruiken. Kosten voor verwarming, elektriciteit, … worden door de gemeente gedragen.