Lodejofeesten : “Veel sfeer, jonge vonken en huldiging Herman!”

Lobke
0 reactie(s)
Lodejofeesten Lochristi 2015

© Bennie Vanderpiete

De Lodejofeesten, hét orgelpunt van het Lodejonees werkjaar ging van start op donderdagavond 30 april met een quiz.

Quiz

Eenentwintig ploegjes bekampten elkaar in een strijd om de titel ‘slimste ploeg van de Lodejo’. De eerste plaats ging naar quizploeg ‘Miracoli’ hoewel ze eenzelfde einduitslag deelde met ‘Tiniy Congo’. De schiftingsvraag beslechtte daardoor het pleit!

Het brons ging naar de ploeg “of is dat erover”. De sfeer zat er nadien goed in, waarschijnlijk een beetje door het ruime aanbod aan geestverruimende streekbieren en achteraf werd er zelfs nog even een danspasje geplaatst.

Lodejofeesten Lochristi

Lodejofeesten 2015

Danstempel

Op het feest van de arbeid werd de Lodejo omgebouwd tot een ware danstempel. De winnaar van de in maart georganiseerde DJ contest, infinity, gaf de aftrap en draaide onmiddellijk enkele sterke mixen. Het publiek werd warmer en na enkele mooie sets van ondermeer resident DJ Edem kwam het helemaal op gang.  Er werd stevig gedanst en op de set van de headliner DJ Maddis stond iedereen te swingen! 

Lodejofeesten 2015

Lodejofeesten 2015 april mei

Comedy Night

Zoals Steven Goegebeur het zelf zei: ‘je weet dat je het gemaakt hebt als je op het podium in de lodejo staat’. Niet Alleen hij kreeg die eer, Steven Gabriels ging hem vooraf, met BenedettoSchillaci als MC. Steven Gabriels raakte heel wat onderwerpen aan en naast goed gelachen, hebben we ook geleerd welke groenten niet naast elkaar mogen geplant worden in een moestuin en dat mestkevers toch eigenlijk echt maar een deprimerend bestaan kennen. Van Steven Goegebeur leerde we niets bij, maar zo had het publiek het graag. Met een dosis zelfspot, een slachtoffer op de eerste rij, een zwangere vrouw in het publiek als mikpunt en veel vetzakkerij bewees hij de ideale headliner op onze comedy night te zijn!

Lodejofeesten

FAB Expo

Het FAB team was deze week aangenaam verrast door de vele enthousiaste bezoekers op de FAB expo. Tijdens de 4 dagen zijn er heel wat mensen komen kijken, genieten en proeven van het moois dat ons FABoulus deelnemers het afgelopen jaar gemaakt hebben. Zo kon je werkjes bewonderen van uit de reeksen naaien, breien, haken en modeltekenen.

En waren er ook creaties te zien uit enkele workshops die doorgegaan zijn in JH ’t Kasseiken in Wachtebeke, namelijk zeefdrukken, houtbewerking en upcycling.

Als kers op te taart hebben de ladies (Nelle Geerts en Phaedra Rogiers) van textiel en textuur (artistieke atelier)hun eerste kunstwerk voor de expo gemaakt en tentoongesteld! .

Jessie Coppens: “ Stiekem, niet zo stiekem, zijn we super trots op al onze deelnemers en begeleiding. Geen FAB zonder hun goesting, passie en inzet! Merci! “

Vanaf september voorziet FAB weer heel wat reeksen, zowel de verderzetting van de huidige reeksen als een aantal nieuwtjes!

Zondag- rustdag

Zondag 4 mei sloten we ons feestweekend af met lodejopolis, gelijktijdig werd het ‘Waar is Wally’- spel gespeeld, ging een manillentoernooi door en stond de FAB-expo de laatste uurtjes open.

Lodejofeesten

Finishage en huldiging Herman

Het afsluitmoment van de lodejofeesten was de ‘finishage’, een feestelijke receptie. Ulrike Vermaercke, voorzitster Jeugdhuis Lodejo, nam het woord om Herman Verhofsté, beroepskracht in jeugdhuis Lodejo, uitvoering te bedanken voor zijn dertig jaar dienst. Dat hij geliefd is in het jeugdhuis was duidelijk toen hij zijn trofee in de lucht stak en iedereen ‘Herman, Herman!’ begon te scanderen. Een mooi moment om zo’n mijlpaal te vieren!

Jonge Vonken logo

Jonge Vonken

Verder werd ook het logo onthuld van het kersverse project van jeugdhuis Lodejo: Jonge Vonken.

Robin Verbeke, deel van de projectgroep, lichtte de bedoeling van het project toe: op een heel laagdrempelige manier jongeren en ondernemen dichter bij elkaar brengen, door te focussen op talenten/interesses en passies. Het gewonnen logo werd ontworpen door Amke Thylys die daarmee een mooi prijzenpakket won met daarin een grafisch tekentablet! Voor meer informatie over het project:  lobke@lodejo.be.

Zo zijn de lodejofeesten weer voorbijgeraasd. Nu wacht ons enkel uit te kijken naar volgend jaar!

Lochristinaar mengde zich onder de jeugd en maakte onderstaand, uitgebreid, fotoverslag. Veel plezier!!

Bij het artikel van Lobke van Lodejo op www.lochristinaar.com de fotoreeks van Bennie Vanderpiete

 

Bij het artikel van Lobke van Lodejo op www.lochristinaar.com de fotoreeks van Bennie Vanderpiete

Posted by Lochristinaar.com on dinsdag 5 mei 2015