LoKort

Kort nieuws uit eigen gouw en ook van veraf met een Dakarteam dat opgeeft.

Alicia Franck

De mountainbikester uit Lochristi heeft een nieuwe ploeg.

 “Ik zal in 2015 uitkomen voor de kleuren van Bike 7. Dankzij Cannondale Concept Stora, Baik in Nossegem zal ik rijden op Cannondale fietsen. Mijn hoofddiscipline blijft XCO maar ik zal me ook in Endurowedstrijden verder ontwikkelen. De voorbereidingen lopen vlot en ik kijk enorm uit naar dit nieuwe seizoen. Ik wil dan ook iedereen bedanken voor de steun. Maar zoals bij elke student komen nu eerste de examens.” Ze wil ook ingenieur worden.

Meer informatie: www.alciafranck.be via twitter, instagram en facebook.

Dakar Team Bezemer

Voor de start van SS6 werd besloten om de wedstrijd niet verder te zetten. Fysische en mentale vermoeidheid en bovendien een straftijd van 3 uur wegens 3 gemiste controleposten waren hoofdoorzaak. Met de truck was alles ok. Binnen enkele dagen is het team terug.

“Het was donderdag inderdaad een heel lange dag”, opent Cor Bezemer het verhaal. “En zwaar ook, want er 'sneuvelden' vandaag wel een tiental trucks in de Atacamawoestijn. Vroeg uit de veren voor de lange liaison en dan de chronorit. Het was zeker 1 uur 's nachts vooraleer we ons neerlegden. Maar vanmorgen was er bij niemand écht de drive om er opnieuw tegen aan te gaan. Ieder van ons speelde zo met het idee dat dit eigenlijk niet meer te doen was maar er was niemand die de aanzet wou geven om te stoppen. Je laat je ploegmaats immers niet zo maar in de steek! Het feit dat we in de woensdagetappe ook nog eens drie strafuren aangesmeerd kregen voor het missen van enkele way points, heeft de moraal ook geen goed gedaan. En dan begin je te piekeren of het nog wel zin heeft?

Het werd dan ook gauw duidelijk dat Daniël, Glenn en ikzelf allemaal hetzelfde dachten en dus namen we een eensluidend besluit: we stoppen er mee. Ik moet toegeven, ik zit er compleet door want deze Dakar werd aan een héél hoog tempo betwist. Het is geen schande dat je die vaststelling moet maken, maar op een bepaald ogenblik moet je de gezondheid laten primeren!

Toch zijn we niet helemaal ontgoocheld. Ten eerste ken je je eigen limieten. Daar moet je niet flauw over doen. En bovendien hebben we ons, op het niveau van de Standaardtrucks, meer dan behoorlijk en zonder enig probleem verdedigd. Maar wanneer het niet meer gaat, moet je dat ook durven toegeven. En dat hebben we met z'n drieën én eensgezind gedaan.”

Veldrijden

Florian Vermeersch uit Zaffelare is Belgische Kampioen Veldrijden bij de nieuwelingen. Gefeliciteerd!

Skatepark

Het vonnis werd ondertussen betekend en de burgemeester heeft conform deze uitspraak het skatepark gesloten. Ook op de parking er rond mag skaten niet.

De sereniteit bewaren is altijd goed zodat er naar een oplossing kan worden gezocht in het belang van alle partijen.

Scroll naar boven