LoKort

Jean Marie
0 reactie(s)
Nieuwe Snaar tennis badminton Lochristi

De zomer bracht rust en ontspanning en laadde batterijen op, hopen we. September nadert. Veel zaken hernemen het ritme van weleer. Veel sportief nieuws en alles wat je wilt weten over De Makerskraam.

De Nieuwe Snaar

Badminton en tennis ook dit jaar voorop bij De Nieuw Snaar. Ze houden opendeurweekend op 29 augustus van 10-12 uur en op 30 augustus van 16-18 uur in de sportzaal van de Gemeentelijke basisschool Lochristi. Jeugd, jongeren en volwassenen mogen spelen en krijgen extra informatie over de speelmomenten badminton-tennis, doelgroepen en materiaal. Er is ook een demonstratie van de tennisballen en pluimmachine voor het nieuwe seizoen 2015-2016. Meer informatie: Hemmy Iyavoo 0486 24 35 76

Gratis sporten

Volledig gratis sport op muziek voor beginners en gevorderden door gediplomeerde trainer. Willen gratis sport aanbieden om iedereen te laten bewegen. Bijeenkomst in Azalealaan 5 Lochristi elke dinsdag om 19 uur en elke zaterdag om 10 uur.

Wedstrijd Valkenburg met Jonas Van de Steene

Op 23 augustus werd Jonas Van de Steene uit Zaffelare in een internationale wedstrijd handbike mooi derde in Valkenburg in de categorie H4.

Een weekje eerder, op 16 augustus, behaalde Jonas een schitterende overwinning in de wedstrijd in Nettetal.

Dr. J Goossenaerts

Het bestuur van de Dr.J. Goossenaertskring ontvangt op 3 september 2015 om 20 uur in de zaal "de Pomerans" Dorp-Oost 5a - 9080 Lochristi professor staatsrecht en fractieleider N-VA Hendrik Vuye. Het onderwerp van die avond is: België, waarom het niet wil lukken. 

Jonge Vonken

Op 20 september 2015 organiseert Jonge Vonken, het nieuwe ondernemerschapproject van jeugdhuis Lodejo en dit is de eerste grote activiteit om het werkjaar te openen: de Makerskraam. Kraam als tentje van een marktkoopman maar ook bevalling.

Makerskraam is een markt voor jonge makers en ondernemers om hun product/dienst te verkopen/te tonen aan een nieuw publiek. Als project ter stimulatie van ondernemerschap bij jongeren willen ze jonge makers/ondernemers een platform bieden om hun kunnen te tonen. Tegelijk willen we de jonge bezoekers van dit evenement inspireren door de verscheidende uitingsvormen van ondernemerschap! Alles gaat door in de lagere school Weg-Wijzer te Zaffelare-Dorp 2.

Er zijn momenteel al 20 standhouders die zaken verkopen zoals juwelen, meubels, boomerangs, kleren, decoratie, illustraties, knitwear tot ingekaderde insecten. Daarnaast zijn er ook interactieve standen waar men zelf aan de slag kan. Zo zal Fabriek a brak er aanwezig zijn met een stand!

Voor meer informatie over het project en ondernemen in het algemeen kan je langs komen aan de ‘Jonge vonken’-stand! Om te verpozen tussen het snuisteren door kan men gebruikmaken van het Cadera-terras met verfrissende dranken en zoete hapjes.

Makerskraam wordt ongetwijfeld een buitengewoon bijzondere manier om een zondagnamiddag door te brengen en overduidelijk niet te missen is!

Meer info over de verschillende standhouders kan je vinden op het facebookevenement: https://www.facebook.com/events/714415151997201/ en via Lobke Van Damme - Jeugdhuis Lodejo 09 355 56 77.