LoKort

Vurig Ambachtelijk Weekend, kunstenaars stellen tentoon, een huwelijksverjaardag en positieve fietsersweetjes.

Vurig ambachtelijk weekend

Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus organiseert Toerisme Waasland het Ambachtelijk Weekend. Dan kan je in het Waasland en Zeeuws-Vlaanderen het werk bekijken van heel wat ambachtslui, kunstenaars en creatievelingen.

Dit jaar werden ambachten gecreëerd rond het thema vuur. Twee dagen lang, op zaterdag en ook op zondag van 12 tot 18 uur, kan je demonstraties bewonderen van het vakmanschap van de ambachtslui, geven ze een woordje uitleg en beantwoorden ze graag al jouw vragen.

In Lochristi kan je tijdens het Ambachtelijk Weekend op verschillende adressen boeiend werk bewonderen.

• Boskapellaan 54: Rita Bracke (Batik, pastel en gemengde technieken)

• Boekweitlaan 23: William Van der Haegen (Keramiek)

• Bijlokelaan 4: Marleen Schalck (Glasetsen en juwelen maken), Gustaaf Schalck (Keramiek), Joseph Nagy (Tekenen en schilderen), Hubert Rots (Keramiek), Sandra Rots (Handwerk en fotografie)

• Rechtstraat 26: Hilde Boone (Keramiek)

• Hoekstraat 2: Cecilia Van der Beken, Linda Tollenaere, Antoine Matthijs, Guido Ehrentraut, Rita Van Conkelberge, Johan Tollenaere, Elza Vereecken, Anne Marie Taghon, Petra Vanackere, Rudy Vereecken, Lieve Van De Walle, Micheline Biot, Rudy Heye, Maurisette De Smaele (Kunstenaarsgroep Hermeline – schilderen) en Nancy Allewerelt (Goudsmid)

Derde tentoonstelling in Begijnhofkerk

Nancy Allewerelt, Marie Paule Mullie, Brigitte Slabbynck en Caroline Willemot uit Lochristi nemen deel aan deze tentoonstelling, die doorgaat tijdens 2 weekends eind augustus en begin september. De tentoonstelling is geopend van 11 tot 17 uur.

Verschillende disciplines komen aan bod waaronder olieverf – pastel – acryl – aquarel – keramiek – fotografie – juwelen – gipsen beeldjes en lederbewerking.

Meer informatie: www.nancy-allewerelt.behttps://carolinewillemot.wordpress.comwww.facebook.com/brigitte.slabbynck

60 jaar huwelijk

Op donderdag 4 augustus vierden Lochristinaren Willy Blancquaert en Julia Van Groenenrode hun 60ste huwelijksverjaardag.

De gemeente Lochristi zette hen die dag in de bloemetjes in de raadzaal van het gemeentehuis.

Fietspad

Van 22 augustus tot eind januari legt de provincie Oost-Vlaanderen een fietspad aan langs de spoorlijn tussen de Beerveldse Baan en de grens met Lokeren. De Volderstraat wordt tijdelijk afgesloten. Er is een omleiding.

Een deel werd al aangelegd in 2010 en nu volgt een tweede fase tussen de Beerveldse Baan en de gemeentegrens met Lokeren. In 2017 volgt fase 3 met het verlengstuk tussen Pensionaatstraat en de gemeentegrens Destelbergen.  

Dit kost 325.264,24 euro en dat betaalt de provincie. De onteigeningen en de openbare verlichting vallen ten laste van onze gemeente en dat is goed voor een budgethap van 65.200 euro. 

 

Scroll naar boven