LoKort

Jean Marie
0 reactie(s)
OCMW Lochristi

© JMDB

Albasten huwelijk, Va is koning in het Woonzorgcentrum en Mercy Ships.

Albasten huwelijk

Op zaterdag 12 augustus vieren Robert Haerens en Angèle Neyt hun 75ste huwelijksverjaardag. De gemeente Lochristi zet hen vandaag vrijdag 11 augustus om 16 uur in de bloemetjes in de raadzaal van het gemeentehuis.

Willy De Jaeghere in het WZC

Op donderdag 14 september ontvangen ze in woonzorgcentrum Sint-Pieter Willy De Jaeghere. Hij speelt de voorstelling ‘Va is koning’, een aangrijpende theatermonoloog over (jong)dementie.

Willy vertelt het waargebeurde verhaal van Jef. Hoewel het verhaal van Jef zich afspeelt in het Vlaamse dorpje Keerbergen is zijn verhaal universeel. Na zijn normale dagtaak als arbeider in de brouwerij rijdt hij rond met een ‘triporteur’ om ijs te verkopen. Hij bouwt een bloeiende zaak op tot het noodlot toeslaat.

Jef krijgt de ziekte van Alzheimer en dat een zwaar verdict. Tot overmaat van ramp moet hij zijn liefste vrouwtje Yvonne veel te vroeg afgeven. De acteur vertolkt de gedachten en gevoelens van Jef tijdens het voortschrijdende proces van aftakeling, zonder taboes uit de weg te gaan.

De toeschouwer wordt meegezogen in de wereld van de man. Hij volgt hem thuis, in het ziekenhuis en later in het woonzorgcentrum waar hij tot het einde verblijft.

Deze voorstelling is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in het thema ‘dementie’. De voorstelling is gratis, maar graag inschrijven via wzc@ocmwlochristi.be of 09 355 51 37. Onthaal om 19 uur, voorstelling om 19.30 in de cafetaria WZC Sint-Pieter - Bosdreef 5B - 9080 Lochristi - www.ocmwlochristi.be

Mercy Ships

Ann wil iedereen bedanken die mee steun gaf aan deze benefiet in de Vooruit in Gent. Het was niet tevergeefs met een mooie opbrengst van 9.200 euro. Op 25 mei publiceerden we er een artikel over: www.lochristinaar.com/nieuws/we-laten-de-afrika-mercy-toch-niet-met-lege...

Ann: “ Vanuit onze Compagnie In Actie hebben wij een sterke eerste aanzet gegeven, maar enkel met de bijdrage van talloze andere mensen werd de benefiet naar een hoger niveau getild … door aanwezig te zijn en mee te feesten, door helpende handen, door een vrijgevige financiële bijdrage, door engagement te tonen op onze Facebook posts, door positieve energie te geven, enz … Hele dikke merci!”