LoKort

Nieuwe fase werken Zeveneken, COVID-19 in de Woonzorgcentra, vaccinatiecentra en inbraken.

Woonzorgcentra

Terwijl men in het WZC Sint Pieter de eerste vaccinatiereeks achter de rug heeft, kijkt het WZC Sint-Eligius in Zeveneken uit naar de inentingen die er aan komen. Volgens de prognose zal dit deze week niet doorgaan.

In Zaffelare gaat het de goede kant op en daalden de cijfers sterk. Het aantal bewoners met COVID-19 ging in het WZC Sint-Vincentius van 82 naar 40. Ook de ziekenhuisopnames verminderden sterk (van 5 naar 1) en nu zijn er 7 medewerkers besmet terwijl dat een week eerder 42 waren.

Gisteren stond onze gemeente op de 47ste plaats met 104 besmettingen de afgelopen 14 dagen. Dat is veel, te veel als je weet dat er meer dan 530 gemeenten beter doen.

Werken Zeveneken

Werken N70 Zeveneken

Maandag startte fase 2 van de werken in Zeveneken. Er wordt dan gewerkt van aan het kruispunt aan de Sint-Elooistraat tot voor het kruispunt met de Drongenstraat.  Deze fase zal waarschijnlijk in mei afgerond zijn.

Ondertussen loopt ook fase 1 van de werken door. Nog tot in maart wordt er gewerkt van Zavel tot en met het kruispunt met de Sint-Elooistraat.

Alle nfo www.wegenenverkeer.be/zeveneken https://www.lochristi.be/nieuwsoverzicht

Vaccinatiecentra

De eerstelijnszone Scheldekracht waartoe Lochristi behoort, maakte bekend dat ze 2 vaccinatiecentra zal bouwen. Eentje komt in de sporthal van het Provinciaal Domein Puyenbroeck en eentje in Sport- en Recreatiecentrum De Warande in Wetteren. Wie waar zal kunnen gaan, is nog niet bekend.

https://www.eerstelijnszone.be/eerstelijnszone-scheldekracht

Inbraken

Sedert 29 december 2020 werd er reeds 6 keer ingebroken in appartementen in Dorp-Oost en Dorp-West. De gappers raken binnen via de achterzijde van het gebouw door een raam open te breken op de eerste of de tweede verdieping. Vermoedelijk klautert men via de regenpijp naar het balkon. Bij bepaalde feiten waren de bewoners thuis. De inbraken vinden meestal ’s avonds plaats. De inbrekers hebben vooral interesse in juwelen en cash geld.

De Politie voert (anonieme) patrouilles uit. Via het Buurtinformatienetwerk (BIN) werden ook de leden eind december verwittigd om alert te zijn. Zij vragen uw medewerking om deze inbrakenreeks te stoppen. Gelieve daarom elke verdachte gebeurtenis, voertuig of persoon onmiddellijk te melden via het noodnummer 101.

De site van het buurtinformatienetwerk (BIN)  http://www.binlo.be/ is niet up to date en je kan het alleen volgen via hun FB-pagina  https://www.facebook.com/BIN-Lochristi-101235044679649 of via https://www.politie.be/5416/nieuws

Scroll naar boven