LoLa4Life bedankt vrijwilligers. Ook in 2018 een actie?

Bennie
0 reactie(s)
Lola4Life

© Bennie Vanderpiete

De loopvrienden Danny Clincke, Martin Blancquart, Chris De Vuyst, Tom De Jaeger, Bart Gunst en Ilse Martens organiseerden op 23 december het loopevenement LoLa4Life. Men liep van Laarne, over Lochristi naar “de warmste week” in Puyenbroeck. Op het hele traject zes stopplaatsen waar lopers, die niet de hele marathon liepen, konden aansluiten of afhaken.

Zo’n 330 lopers namen deel. De hele actie bracht uiteindelijk 52.505 euro op. Daarvan krijgt het kinderkankerfonds meer dan 18.000 euro. Een fantastisch resultaat en uiteraard mochten onze 6 vrienden hun verhaal doen op het grote podium van “Music for Life”.
De beide loopvrienden uit Laarne, Danny Clincke en Martin Blancquart, werden vorige week door de Laarnse burgemeester Ignace De Baerdemaeker gehuldigd als “verdienstelijke inwoner Laarne 2017”.

Bedankingsmoment

Maar LoLa4Life blonk ook uit door een prima organisatie, mede dankzij de inzet van heel wat vrijwilligers. Omwille van praktische redenen besloot men voor die vrijwilligers uit Lochristi een apart bedankingsmoment te organiseren. Dat vond vorige zaterdag plaats, in het nieuwe zaaltje naast de cafetaria in sporthal ’t Veerleveld te Zaffelare. Zo’n 80 vrijwilligers werden uitgenodigd. Ilse, Chris en Tom - Bart Gunst moest verstek geven - mochten een veertigtal gasten verwelkomen. Onder hen ook burgemeester Yves Deswaene en schepen van sport Sandro di Nunzio. De harmonie “Willen is kunnen” en “Bluesy Muloosy” lieten zich verontschuldigen. Janine Stadeus bedankte de drie loopvrienden in naam van Koester en verraste hen met een presentje.
Lochristinaar sprak met een aantal vrijwilligers en de Lootse loopvrienden van Lola4Life.

Ilse, Tom en Chris van Lola4Life

“Lola4Life was een unieke ervaring. 5 maanden hard werken leverden een fantastisch resultaat op, mede dankzij de steun van tientallen vrijwilligers en de vele acties. We kregen heel wat lovende reacties en positieve commentaren. Toch zagen we ook enkele puntjes die voor verbetering vatbaar waren. Eerst en vooral zullen we - voor een eventuele tweede editie - nog meer reclame maken. Daarnaast is er nood aan meer coördinatoren voor de verschillende stopplaatsen. En – last but not least – zullen we niet meer met alle lopers tot in Puyenbroeck lopen. Die cheque kan door een kleine delegatie - of eventueel de dag nadien - ook afgegeven worden.
Of dit nu betekent dat er zeker een tweede editie komt? We denken erover na. Maar het is vrijwel zeker dat we in 2018 ook een sportief evenement zullen organiseren ten voordele van “Music for Life” aldus Ilse en Tom.

WTC Hyftespurters

14 leden van WTC Hyftespurters speelden een belangrijke rol in het goede verloop van Lola4Life.
“We hadden het parcours vooraf 3 keer verkend. Zo wisten we waar we het verkeer moesten tegenhouden om de lopers een veilige passage te garanderen” aldus Antoon De Muynck en Antoine de Clercq. “We waren die dag aanwezig met 1 volgwagen en 11 seingevers per fiets. Bovendien nog een wagen die de pijltjes – waarmee het traject aangeduid werd - terug inzamelde.
Het feit dat er in groep gelopen werd, vergemakkelijkte de zaak voor ons. Een erg leuke ervaring en men mag ons onmiddellijk contacteren om het dit jaar terug te doen.”

Eric, Guy en Dirk: de mannen van logistiek en bloemen

Dirk Martens sponsorde een heleboel bloemen voor Lola4Life.

“Ik deed mee op vraag van Danny Clincke en Ilse Martens, en leverde de orchideeën en kalanchoë. Die planten werden voor het goede doel verkocht op de rommelmarkt van Kapellekenskermis.
Eric Wattenberghe en Guy Van Hautem zorgden beiden voor logistieke steun op het grondgebied Lochristi.

“Wij vervoerden met onze bestelwagens de tafels, stoelen en drank van de verschillende stopplaatsen. Omdat we die dan ook nog dienden op te bouwen, speelden we telkens “haasje-over” om tijdig klaar te zijn. De organisatie was quasi perfect, we hadden zelfs teveel materiaal mee om zeker op alles voorbereid te zijn. Tof om deel te mogen uitmaken van zo’n enthousiaste organisatie en wij zijn er zeker terug bij als er een vervolg komt”.

De verse pompoensoep van Emmy De Backer

Emmy De Backer had haar arm tijdens Lola4Life nog in een draagverband. Maar dat weerhield haar er niet van om verse pompoensoep te maken en die te verkopen tijdens het loopevenement.

“Drie avonden ben ik bezig geweest om zo’n 30 à 35 liter verse pompoensoep te bereiden. Behalve 4 grote pompoenen gebruikte ik enkel, tijm, ajuin en gevogeltebouillon. Die soep verkochten we op de stopplaatsen in Lochristi en Zaffelare. Het leverde uiteindelijk 144 euro op” aldus Emmy.

Lochristinaar mocht op 23 december als allereerste een beker soep proeven op de stopplaats Lochristi. Wij kunnen enkel hopen dat Emmy er volgende keer ook terug bij is met haar heerlijke soep.

Peter en Petra, uitbaters van de sporthal ’t Veerleveld

“Ook voor ons was Lola4Life een schitterende ervaring” aldus Peter en Petra, de uitbaters van de cafetaria van sporthal ’t Veerleveld. “We stelden - uiteraard na overleg met de gemeente - graag het zaaltje ter beschikking voor dit bedankingsmoment. Tijdens Lola4Life sponsorden we de drank voor de harmonie en ’s avonds voor Bluesy Muloosy. Het was de eerste keer dat we de band van de muziekschool aan het werk zagen maar hun optreden hier was ronduit fantastisch. Het heeft hier tot middernacht geduurd. Hadden vooraf geweten dat dit zo’n succes zou worden, dan hadden we bijvoorbeeld hamburgers kunnen verkopen voor het goede doel.
Wij doen zeker terug mee als er een vervolg komt, ze zullen het ons geen twee keer moeten vragen.
En bovendien, zullen we zelf ook een actie doen voor de warmste week. Vermoedelijk ten voordele van het bandwondencentrum.”
Zoveel enthousiasme werkt aanstekelijk. We kijken nu al uit naar “Music for Life 2018”

(Foto’s © Bennie Vanderpiete en Saskia Vermeulen)