LONG MAY YOU RUN met Chris Corn, KAA Gent en Red Flame Elena Dhont

Bennie
0 reactie(s)
Lochristinaar - Long May You Run ©

© Tekst en foto Bennie Vanderpiete

Geen “Warmste Week” meer in Puyenbroeck. De deelnemers van Long May You Run wandelen dus naar “Music for Life” in Kortrijk. En dat voor het goede doel en als eerbetoon aan Chris De Vuyst. Met steun van Chris Corn, KAA Gent en Elena Dhont.

Nog exact 14 dagen en dan start de Warmste week. Dit jaar zullen Eva De Roo, Joris Brys en Fien Germijns de Studio Brussel-dj’s van dienst zijn. 7 dagen lang zullen ze verzoekplaatjes draaien en de warme acties verwelkomen. En één van die 2088 acties zal Long May You Run zijn. De voorbereidingen draaien op volle toeren, de inschrijvingen stromen binnen.

Meer dan 100 wandelaars?
 
Nog even ter herinnering: Long May You Run is een wandeltocht van 50km naar Kortrijk. Deelnemers die de volledige afstand wandelen, vertrekken ’s morgens om 06.30 uur met de bus in Lochristi. Die brengt hen naar het gemeenteplein van Sint-Denijs-Westrem en daar wordt om 07.00 uur het startschot gegeven. Wie graag deelneemt maar liever een korte afstand wandelt, kan meestappen vanaf Deinze (30km), Zulte (19km) of Harelbeke (6km).
Inschrijven is uiteraard nog steeds mogelijk via de website http://longmayyourun.be/
“Op dit moment hebben we al meer dan 50 inschrijvingen en onze promo-machine met filmpjes draait op volle toeren. We verwachten dat we 2, of zelfs 3, bussen zullen kunnen inleggen,klinkt het bij de organisatie. 

Een loopactie van Zaffelare ter ere van Chris

Long May You Run is niet enkel een wandeltocht voor het goede doel, het is ook een eerbetoon aan Chris De Vuyst. Chris was een notoir marathonloopster en liep haar eerste marathon destijds langs de Leie, het traject dat nu gewandeld zal worden.

Een klein groepje lopers zal op 22 december ’s nachts starten aan het huis waar Chris met haar echtgenoot Roger woonde. Zij zullen van daaruit naar de startplaats in Sint-Denijs-Westrem lopen (iets meer dan een halve marathon) en er de fakkel doorgeven aan de wandelaars. “Het licht van Chris” zal zo van Zaffelare tot aan het podium van Music for Life gebracht worden. Binnenkort krijgt u meer nieuws over dit warme initiatief.
 

Chris Corn zorgt voor “Long May You Run

De actie “Long May You Run” dankt zijn naam aan het boekje van Roger Praet, de echtgenoot van Chris. Hij liet zich inspireren door de gelijknamige song van Neil Young. Chris Corn (Christophe Versaevel) werd bereid gevonden om het laatste stuk van de wandeltocht mee te stappen met zijn gitaar. Hij maakt het nieuws zelf bekend met een filmpje dat u onderaan dit artikel vindt. De deelnemers aan de wandeltocht zullen zo aankomen aan het podium van Music for Life met de muziek van “Long May You Run”.
 

Geld inzamelen voor het goede doel

Uiteraard is het belangrijk ook geld in te zamelen voor het goede doel. Daarvoor rekent men niet enkel op de deelnemers van de wandeltocht, maar ook op schenkingen van sponsors en inkomsten uit allerlei andere acties. De opbrengst van dit alles gaat dan integraal naar OIGO – Opgeven is Geen Optie - een vzw die kankerpatiënten steunt.

Bloembinderij Impuls schonk onlangs terug een kar vol plantjes. Initiatiefneemster Ilse Martens verkocht – samen met Magda, de zus van Roger Praet - die bloemetjes op zaterdag 23 november aan de ingang van de Delhaize van Beervelde. Het bracht 1.058,10 euro op voor het goede doel.

Ook KAA Gent steunt de actie LMYR

De organisatoren van Long May You Run kunnen ook op veel sympathie rekenen vanuit de sportwereld. Op dit moment loopt op de site “2de hands” de veiling van een truitje van Sander Berge, ter beschikking gesteld door KRC Genk. Het hoogste bod op dit shirt van de sterspeler van de regerende landskampioen is momenteel 140 euro.

Maar ook KAA Gent steunt de actie LMYR voluit. Zij schonken zelfs 2 truitjes die per opbod mogen verkocht worden. Een eerste shirt werd gesigneerd door vrijwel de hele ploeg van KAA Gent en staat sinds gisterenavond online op de veilingsite 2de hands.
De organisatie van Long May You Run mocht het truitje ophalen in het oefencomplex van de club in Oostakker en verzamelde een aantal spelers voor de camera. In het filmpje (onderaan het artikel) herkent u de doelmannen Colin Coosemans, Thomas Kaminski en Jari De Busser, verder nog Brecht Dejaegere, Sven Kums, Jan Van Den Bergh en Alessio Castro-Montes.
Bieden op dit shirt kan tot 16 december via volgende link :  https://www.2dehands.be/a/sport-en-fitness/voetbal/m1488924125-long-may-you-run-veilt-gesigneerd-ploegshirt-m-kaa-gent.html?c=08c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr )

Vanaf vrijdag 6 december kan er ook geboden worden op een gesigneerd truitje van Vadis Odjidja (ook op 2de hands). Een promo-filmpje met Vadis zal vanaf die dag online staan op de FB-pagina van LMYR. De directe link naar de veiling zal daar ook vermeld worden. Het ideale kerstgeschenk voor “Gantoise-fans”.

Ook Red Flame Elena Dhont

Steun ook vanuit het vrouwenvoetbal. Onze lokale Red Flame Elena Dhont uit Zaffelare schonk eveneens een gesigneerd truitje voor het goede doel. Vanaf donderdag 5 december kan er geboden op dit Red Flame shirt. Houd dus zeker de Facebookpagina van LMYR in de gaten want daar vindt u dan de link naar het truitje van Elena samen met haar filmpje.

Bezoek LMYR op de Kerstmarkt en win een mooie prijs

Op zondag 15 december zal Long May You Run ook aanwezig zijn op de Kerstmarkt van Lochristi. Er wordt dan gebak verkocht en men kan ook deelnemen aan een tombola voor het goede doel. De eerste prijs is een overnachting met ontbijt in de Bed & Breakfast “De stuifduinen” in Wetteren ( http://www.destuifduinen.be/ ). Deze B&B bestaat die dag net 2 jaar.
De trekking van de hoofdprijs zal op de Kerstmarkt gebeuren, aan de stand van LMYR om 18 uur. Zeker dus eens passeren op de stand van LMYR.
( © Bennie Vanderpiete en Long May You Run)

CHRIS CORN zorgt voor "Long may You Run"

 

 

KAA Gent steunt LMYR met uniek gesigneerd shirt!