Lootse evenementradio VROB geeft zelf aftrap van VROB XL

Het laatste weekend van de maand… dus is het terug VROB-tijd. En deze keer maar liefst 5 weekends op rij. Eerst nog een “normale programmatie” met de eigen deejays. Vanaf volgende week is het de beurt aan de verenigingen. Een overzicht van wat u de komende 2 dagen mag verwachten.

VROB-Mei21- © Bennie Vanderpiete

VROB XL

De maand mei is bijna ten einde en dan is het weer tijd voor evenementenradio VROB. Sinds gisteren staat hun mobiele studiowagen … op de parking achter het gemeentehuis en dat voor 5 volgende weekends. Niet op zijn vertrouwde vaste stek op de parking van AD Delhaize en dat heeft alles te maken met VROB XL.  De Lootse evenementenradio zal 5 weekends op rij uitzenden. Dit weekend mag u nog een normaal radioweekend verwachten. Daarna volgen dan 3 weekends waarin de verenigingen uit de gemeente plaats nemen achter de micro en verzoeknummers draaien.  Ondertussen bevestigden al 25 à 30 verenigingen hun deelname. Sinds vandaag staat ook de website online waarmee u  – mits een kleine gift – plaatjes kan aanvragen en zo de verenigingen kan steunen (link: http://plaatje.vrob.be/ ) . Meer over VROB Xl in de loop van volgende week. We overlopen eerst de programmatie van de komende dagen.

VROB-Mei21- © Bennie Vanderpiete

The Boss’ Choice

Op zaterdag- en zondagnamiddag, telkens van 15 tot 17 uur is het tijd voor ““The Boss’ Choice” (TBC). Zaterdag staat TBC in het teken van cultuur en van de jeugd. Dirk Vanluchene praat in het eerste uurtje met schepen van Cultuur Marie-Claire Van Nieuwenhuyse en ook iemand van de cultuurraad.

VROB-Mei21- © Bennie Vanderpiete

Net voor het nieuws van 16 uur overloopt Evarist Ganzelever – ondertussen al voor de vierde keer – in “De Chroniqueur” het nieuws van onder de kerktoren. In het tweede uurtje ligt de focus dan op de jeugd met Frederic Droesbeke en Jana Denoyel (voorzitstere jeugdraad) als gesprekpartners en ook schepen Sandro Di Nunzio komt (telefonisch) langs. 

VROB-Mei21- © Bennie Vanderpiete

Op de aperitief

Zondag – tussen 11 en 13 uur – is het aperitieftijd. Nicky zal dan met Patrick Rogiers grasduinen in “40 jaar VROB”.  Patrick presenteert op zondag van 9 tot 11 uur “Prettig gestoord” en is één van de “oudgedienden” die de opstart van de vrije radio nog meemaakten .

VROB-Mei21- © Bennie Vanderpiete

Net na het nieuws van 12 uur is er dan “Music on Sundays” waarin Bennie van Lochristinaar.com zijn muzikale keuze komt toelichten. En die is deze keer Loots geïnspireerd want hij koos voor de nieuwste clip van Triodelo, een muzikaal trio rond Carine De Bruyne. Zij zal bij Nicky zelf alles vertellen over haar nieuwe band. Staf Wauters komt vertellen over “Boeren en Buren” , een netwerk van buren die rechtstreeks bij de lokale boeren kopen. Fruit, groente, vlees, zuivelproducten…

VROB-Mei21- © Bennie Vanderpiete

Lokaal talent

In “Lokaal talent” (zondag van 17 tot 18 uur) praat Dominique deze keer met Eliza Moreels. Het is al lang een droom van Eliza om in de filmwereld terecht te komen. “Of het nu op het scherm of achter de schermen is maakt mij niet uit! Being part of the team is al meer dan genoeg!” aldus Eliza. En nu wil ze voor het eerst meespelen in een kortfilm en – samen met Mohamed Charef – ook de regie op zich nemen. Die film zouden ze dan graag presenteren op kortfilmfestivals.

VROB-Mei21- © Bennie Vanderpiete

Geoffrey Nelson  – “Alternativo”

Sinds vorige maand hebben we  – bij onze aankondiging van de VROB-uitzendingen – ook een nieuwe rubriek. Daarin stellen we telkens één van de radiostemmen van VROB voor.
De tweede in de rij is “Geoffrey Nelson”, het pseudoniem van Luc Vandewalle. “De voornaam haalde ik van de man waar ik als 17 jarige in Engeland te gast was om me de taal wat meer eigen te maken” aldus Luc. Hij presenteert op vrijdag van 22 tot 24 uur het programma “Alternativo” bij VROB.

“Met mijn programma probeer ik wat rust te brengen in de snelle maatschappij waarin we leven. Zoekend naar een compromis tussen hedendaagse nummers, kleinkunst en de rustige muzieknummers uit de jaren ‘80 en ‘90.  Met vallen en opstaan wentelen we ons in de vergeten pareltjes. Omstreeks 23.15 uur is er telkens “Het gedicht van de luisteraar”. Verder reik ik teksten aan die ons hopelijk aanzetten om even stil te staan in de wedren van de tijd waarin we leven. En een vleugje humor mag ook niet ontbreken. “
Wie zelf een gedicht wil insturen voor dit programma kan dit mailen naar geoffrey.nelson@vrob.be

Verder, heel wat muziek en leuke programma’s met Eric, Wim, Geoffrey Nelson, Dj Dreken, Jasper, Ann, Bob, Dj Derovere, Patrick, Mike Van Vooren, Karen Anderson, Gilbert, Nicky en Dirk.

Evenementenradio VROB vanaf deze namiddag 16 uur tot zondagavond 20 uur op www.VROB.be of via de FM-band op 97,2 MHz.  

VROB-Mei21- © Bennie Vanderpiete
 

Scroll naar boven