LoPlage gul voor MOK en Welzijnsschakels

Bennie
0 reactie(s)
Cheques Loplage Lochristinaar

© Tekst & foto's Bennie Vanderpiete

2019 was een overgangsjaar voor de organisatie van LoPlage. Niet enkel nam een verjongd bestuur het roer in handen, ook aan de formule werd gesleuteld. Bovendien zou de opbrengst van de 8ste editie verdeeld worden onder 2 goede doelen.

Gisterenavond was er dan, in de cafetaria van MOK in Beervelde, de officiële overhandiging van de cheques met de opbrengst. Maar eerst blikte LoPlage-voorzitter Jens Bontinck nog even terug op de voorbije editie. Het nieuwe bestuur behield het klassieke 2-daags tornooi waar de deelnemende ploegen in een aantal onderlinge confrontaties in beachvolleybal, strandvoetbal en petanque uitmaakten wie er dagwinnaar werd. Maar het sportieve weekend werd op vrijdag voorafgegaan door een namiddag vol activiteiten voor mensen met een beperking.

“Dat was voor mij onbekend terrein” bekende Jens in zijn speech “maar het werd een groot succes. Deze formule zal dus ook in 2020 behouden blijven”.

Waarna de delegaties van Welzijnsschakels vzw en MOK vzw elk een cheque van 750 euro in ontvangst mochten nemen. Een erg mooi resultaat en geld dat bij beide organisaties erg welkom is.

We voorzien dit jaar slechts enkele kleine aanpassingen” verduidelijkte Jens ons gisteren na het officiële gedeelte. “De bestuursploeg blijft vrijwel gelijk. Dirk Vanluchene werd als penningmeester opgevolgd door Tijl Vermassen, maar verder geen wijzigingen."

" De namiddag met activiteiten voor mensen met een beperking blijft dus behouden maar zullen we een klein competitief kantje geven met een Boccia-wedstrijd. ‘s Avonds voorzien we ook terug een activiteit maar het is nog niet beslist of dit opnieuw een Beerpong-wedstrijd wordt. Ook de goede doelen blijven dezelfde voor deze 9de editie." En zo mogen Welzijnsschakels vzw en MOK vzw ook begin 2021 een cheque verwachten.”

Inschrijven kan nu nog niet, maar stip alvast 31 juli en 1 en 2 augustus aan in uw agenda van 2020 aan.