Lotto Belisol Ladies

Jean Marie
0 reactie(s)
Lotto Belisol Ladies

Het wielerseizoen op de weg is al even beëindigd maar we blikken nog graag eens terug op wat de damesploeg hier en tot in Zuid-Afrika bijeenfietste dit jaar.

De Lotto Belisol Ladies behaalden dit seizoen twaalf overwinningen. Daarbij zijn er twee nationale titels van de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman. Ze won ook in de Boels Rental Hills Classic.

Ann-Sophie Duyck zorgde eveneens voor drie zeges, telkens in een tijdrit.

De 20-jarige Steffi Lodewyks was de beste in Le Bizet en Muizen.

Jolien D’hoore nam de overige vier eerste plaatsen voor haar rekening. Momenteel is de Oost-Vlaamse actief op de piste waar ze brons behaalde op het EK omnium en vierde werd in de Wereldbeker van Manchester.

Ook op de weg waren er enkele mooie ereplaatsen voor haar weggelegd. D’hoore werd onder meer tweede in Waregem en vierde in Gent-Wevelgem.

Met Celine Van Severen hadden de Lotto Belisol Ladies de derde in het eindklassement van de Lotto Cycling Cup in de rangen en de winnares van de jongerentrui.

Marijn de Vries bezorgde de ploeg dan weer een toptienplaats in de Wereldbekerwedstrijd in Drenthe, terwijl Ashleigh Moolman knap derde werd in de Waalse Pijl.

Het jeugdteam van de Lotto Belisol Ladies verzamelde dertien zeges.

Fenna Vanhoutte werd Vlaams kampioene bij de nieuwelingen, haar ploeggenote Jesse Vandenbulcke was de beste junior. In het veld bezorgde Laura Verdonschot het team de Belgische titel in het veldrijden.

Manager Dany Schoonbaert:

“Ik vond het een geslaagd jaar, we stonden tenslotte op het podium van een Wereldbeker dankzij de derde plaats van Ashleigh Moolman in de Waalse Pijl. Jolien D’hoore won met Dwars door de Westhoek een 1.1.-wedstrijd - het niveau juist onder de Wereldbeker - en dat was een mooie overwinning voor de ploeg.

Met Moolman, Carlee Taylor en Celine Van Severen waren we bovendien met drie rensters vertegenwoordigd in de WK wegrit.

Uiteraard zat het dit jaar niet altijd mee en kon het zeker nog beter, maar over het algemeen hebben we overal kunnen meespelen. In de Giro hadden we graag een hogere plaats in het eindklassement gehad. Moolman werd nu 8ste, na haar 10de plaats vorig jaar, wat natuurlijk een zeer goed resultaat was. De prestaties van Celine Van Severen mogen we zeker hoog inschatten. Ze is pas 20 jaar en moet zeker nog wat sterker worden, maar ze werkt goed aan haar progressie. Ik verwacht alvast dat ze volgend seizoen nog een stap voorwaarts zal zetten en dan kan ze misschien met een overwinning of mooie podiumstek naar huis keren. Haar WK-selectie, op zo’n jonge leeftijd, betekende veel voor haar. Het is goed dat ze die ervaring al eens heeft opgedaan.

De komst van Emma Pooley is een enorm goede zaak voor de ploeg. Met haar kunnen we in alle grote, zware wedstrijden meedoen. We gaan voor een podiumplaats in de Waalse Pijl en Giro. De ploeg heeft haar aangetrokken vooral met het oog op deze koersen. De komst van Liesbet De Vocht is ook belangrijk om de jonge en minder ervaren rensters te helpen, zeker ook in de koers zelf aangezien er geen communicatiesysteem is tussen rensters en volgwagen. Het is belangrijk om in het peloton iemand te hebben die de rol van wegkapitein op zich neemt en initiatief toont onderweg. Op lange termijn is Rio 2016 zeker een doel, we willen zowel op de weg als op de piste rensters afvaardigen. Dankzij Amy Cure hebben we naast Jolien D’hoore nog een renster voor de baan. Volgend jaar willen we zeker ook toewerken naar het WK ploegentijdrit, met Emma hebben we daarvoor een extra motor.”

Ondertussen is de ploeg versterkt met Isabel Becker.

Isabel Becker