Luidt de oorlog in Oekraïne de comeback van de lochting in?

En konijnenkoten met Vlaamse Reuzen in of elkaar de pluimen van het gat pikkende rondborstige mesthaantjes in het omheinde tuinhoekje? Alles komt terug, leert de actualiteit ons.

Het zou wel eens kunnen dat de groencontainers grotendeels uit ons straatbeeld verdwijnen naarmate de winkelrekken leger worden en de prijzen artillerievuur zijn die onze portemonnee onophoudelijk bestoken. Lege containers, omdat het besef begint te groeien dat we goud op straat zetten. Tuin- en huishoudelijke afval – dat laatste voor zover er nog particulier patatten worden geschild – is immers perfecte meststof om een strookje groenten van eigen kweek mee groot te brengen.

oude serre moestuin

De bodem onder het gladgeschoren gazon inruilen voor een preibed of een lijntje wortels, het is beslist wennen. Het over andijvie hebben met je gezelschap rond de barbecue, boeiender dan over gras toch? De eerste uit de buurtschap die zijn spade in de grond steekt zal beslist meewarig bekeken worden, maar was dat ook niet het geval met het eerste mondkapje? 

Scroll naar boven