Makerskraam

Lobke
0 reactie(s)
Makerskraam

© Bennie vanderpiete

Jonge Vonken, het nieuwe ondernemerschapsproject van Jeugdhuis Lodejo, gaf met de Makerskraam het startschot voor zijn werkjaar, en dat was meteen een schot in de roos!

Makerskraam

Achttien verkoopstanden, vijf interactieve standen, één infostand van jonge vonken, een terras, 150 a 200 bezoekers en als belangrijkste gast: de zon. Zo zouden we heel kort Makerskraam kunnen beschrijven.

De speelplaats van school de wegwijzer in Zaffelare werd op 20 september voor één keer een ‘marktplaats’. Door het goede weer, kon het volledige evenement buiten plaats vinden. De gevels van het oude klooster vormden een prachtige setting en de zon zorgde voor een zomers gevoel en gezellige sfeer.

Jong en oud kuierden en snuisterden op de markt, er werden T-shirts gezeefdrukt en Mario Bros gespeeld met een banaan (hoe dat kan, ontdek je op de gratis workshop programmeren op 7/11 van jonge vonken). De 3D-printer intrigeerde elke voorbijganger, terwijl Ona jong en oud grimeerde.

Bij Fabriek a brak werd het artistiek en bij de stand “producen” ging het over muziek. Een kijk-, koop- en doe-markt waar iedereen zijn gading leek te vinden. De jongste bezoeker was slechts een paar dagen oud en de oudste bezoekers kwamen uit het woonzorgcentrum aan de overkant om een kijkje te nemen.

Makerskraam

Wat vooral bleek uit deze namiddag is dat er, niet geheel onverwacht, veel ondernemend talent leeft in Lochristi. Negen van de 24 standhouders kwamen uit Lochristi. Aan de jonge-vonken stand ging de informatie over ondernemen ook vlot over de ‘toog’, wat ons doet vermoeden dat er nog veel meer ondernemend talent te vinden is in onze gemeente.

Voor herhaling vatbaar klonk het bij standhouders, bezoekers en organisatoren!
Het volledige aanbod aan workshops kan je vinden op www.jongevonken.be

Volledigheidshalve nog eens alle deelnemers, die u ook kan bewonderen in onze fotoreeks.

Verkoopstanden: Studio basalt, Ghentleman Clothing, Negenduust, Boeckie Louise, Je muts, Wander and co, Musi, My little things, Beys, atelier kita, Multiplex, Haen, Verginia Peperstraete handmade, Mc Rogers, Wolk, NobellsNoglory, Technical design office, Leen Bracke
Interactieve standen: Fabriek a brak, Ona, Programmeren, Producen, Teelicious zeefdruk
En uiteraard nog de jonge vonken stand!
 

 

Bij het artikel van Lobke de fotoreeks van Bennie Vanderpiete

Posted by Lochristinaar.com on dinsdag 22 september 2015