Met de zegen van de Heer – Toneel GBS Lochristi

Bennie
0 reactie(s)

Traditiegetrouw brengen de leerkrachten en het toneelteam van de gemeentelijke basisschool Lochristi/Beervelde in januari drie voorstellingen van een komisch toneelstuk. Bestel nu alvast uw kaarten!

Het schoolteam van de gemeentelijke basisschool (GBS) Lochristi is ondertussen al een tweetal maanden vlijtig aan het repeteren voor hun nieuwe opvoering. Op 18,19 en 20 januari brengen ze, voor het 38ste jaar op rij, terug een avondvullend toneelstuk. Dit jaar koos men voor “Met de zegen van de Heer”, een dolle klucht in 3 bedrijven van Karel Eens. De regie is ook dit jaar in handen van Micheline Lisabeth en Rony De Smet, die beiden ook een rol voor hun rekening nemen.

Korte inhoud

Een kleine kloostergemeenschap dreigt failliet te gaan. Moeder-Overste (Micheline Lisabeth) kan de kosten voor het onderhoud van het klooster en haar gemeenschap niet meer betalen. Als tuinman Lewie (Freddy De Wilde) komt aangelopen met een koffer vol geld die zomaar uit “de hemel kwam gevallen” denken de zusters (Isabelle Schatteman, Kathy De Cock, Cristine Poppe en Nancy Raes) dat ze de oplossing voor hun problemen hebben.
Maar Lewie vindt dat hij - als “eerlijke vinder” – eigenlijk recht heeft op dat geld.
En dan zijn er nog Gustaffo (Rony De Smedt) en Roberto (Tuur De Cooremeter); de twee gangsters die het gestolen geld over de kloostermuur hebben gegooid. Zij willen hun buit terug, ook al dienen ze daarvoor geweld te gebruiken.
De plaatselijke politie zet haar beste agenten (Luc Dhont en An Van Laere) op deze duistere zaak.
Wie krijgt uiteindelijk “de zegen van de Heer”? (Stem van God: Chris Van Calenberge)

Gewijzigd systeem toegangskaarten

U kunt het schoolteam van GBS Lochristi aan het werk zien met “De zegen van de Heer” op vrijdag 18 januari 2019 om 20 uur, zaterdag 19 januari om 20 uur en zondag 20 januari om 15 uur. De deuren van de sportzaal van de gemeentelijke basisschool gaan een half uurtje voor aanvang open.

Nieuw dit jaar is dat u kaarten koopt voor een welbepaalde voorstelling. U dient dus op voorhand te beslissen welke voorstelling u wilt bezoeken. Er kunnen ook geen kaarten meer gereserveerd worden.

Kaarten zijn te verkrijgen in voorverkoop bij het personeel van de gemeentelijke basisschool. U kan ook kaarten bestellen bij het secretariaat van de GBS Lochristi (mail: secretariaat@gbslochristi.be of telefonisch 09 331 53 61) maar deze dient u dan binnen de kortste keren af te halen en te betalen.
Kaarten kosten in voorverkoop 8 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. De volwassenen betalen de dag zelf aan de kassa 10 euro.