Midweekje Westkust

Jean Marie
0 reactie(s)
Midweekje Westkust Groendijk Oostduinkerke

© JMDB

De vakantie nadert en bij mooi weer wordt dat strookje aan de Noordzee overspoeld door dagjesmensen en verblijfstoeristen. We trokken naar de duinen van Groendijk (Oostduinkerke), al is Nieuwpoort dan heel dichtbij.

Er wordt nog steeds druk gebouwd op de dijk. Appartementen rijzen er als paddenstoelen uit de grond. De laatste sporen van vervlogen tijden verdwijnen stilaan. Je hebt er wel nog de Barkentijn en White Residence maar deze laatste staat al even als hotel leeg na brandveiligheidsproblemen.

White residence Barkentijn Nieuwpoort

Op de dijk komt binnenkort de sloophamer langs maar de eigenaar koos ervoor nog even dit Ansicht te laten kleuren door graffitikunstenaars en zo kunst te etaleren en tijdelijk te installeren.

graffitikunst dijk Nieuwpoort

Vastgoed wordt heel erg duur als ik de prijzen zag van deze blok met 9 verdiepingen.

vastgoedprijzen Nieuwpoort

Jan Fabre filosofeert nu niet meer over de eindeloosheid van de zee maar kijkt naar een raster van appartementsterrassen even weg van de dijk. Omsloten binnenkoer.

Jan Fabre Nieuwpoort

Heerlijk toeven op de dijk en langs de IJzer monding waar je ook richting Polders kunt trekken al dan niet elektrisch. We huurden een fiets voor 3 dagen en dat kostte 15 euro.

dijk Nieuwpoort loodswezen

De werken voor de keringsmuur vorderen. Het was mooi weer en daarom was het meer buitenverblijf. Het visserijmuseum Navigo was goed voor een kort bezoekje al missen we hier toch wat meer inspiratie die er de afgelopen jaren wel was. Zie https://www.navigomuseum.be/nl

M Bistro Nieuwpoort

Culinair zijn er in Nieuwpoort ook hoogtepunten. We kozen deze keer voor een lunch bij M-Bistro http://mbistro.be/ - restaurant met Michelinster vlakbij de Markt.

Lezen, fietsen, wandelen of kuieren, wat reflectie met een culinair en vineus toetje. Het was een fijne midweek.