Mondmaskers in de bus

Jean Marie
1 reactie(s)
Mondmaskers Lochristi in de bus

Tekst - Foto JMDB

De bedeling gaat vandaag van start. Alle voorbereidingen werden gisteren morgen in het lokaal dienstencentrum ’t Fazantenhof getroffen. Het aantal besmettingen in Lochristi was de afgelopen 7 dagen 0.

Mondmaskers

Op 25 april 2020 plaatste het gemeentebestuur een bestelling van 27.000 herbruikbare mondmaskers.Ze komen misschien wat laat, gelet op het feit dat ze al sinds 4 mei 2020 verplicht zijn op sommige plaatsen zoals tram – bus .

Vandaag waren heel veel personeelsleden van gemeente en OCMW de bedeling van de mondmaskers grondig aan het voorbereiden in ‘t Fazantenhof (Bosdreef 5C). De geleverde neus- en mondkapjes werden per adres in enveloppes gestoken, samen met een praktische handleiding om het correct te dragen, te wassen en te bewaren.

Er worden vandaag en de volgende dagen zo’n 22.491 mondmaskers in de brievenbussen gedeponeerd door heel veel vrijwilligers. Doel is iedereen te voorzien uiterlijk op vrijdag 29 mei.

Besmettingen

194 gemeenten zijn de afgelopen 7 dagen Coronavrij gebleven. Naast Lochristi waren er ook in buurtgemeenten Laarne en Wachtebeke geen nieuwe besmettingen afgelopen week. Lokeren heeft nog de meese besmettingen met 0.41 per 10.000 inwoners. Zelzate strandt op 0.11. In Gent is dat 0.12 en in Destelbergen 0.08 per 10.000 inwoners.