Music - Dag mémé, we denken aan jou!

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

Tekst  - Foto Evarist Ganzelever

Omdat onze gedachten ook uitgaan naar de rusthuisbewoners die inmiddels al bijna twee weken in afzondering zitten, reserveerden we vandaag eentje uit de tijd dat de wereld nog aan hun voeten lag.

De gemiddelde leeftijd van de bewoners ligt rond de 82 lentes. Toen Domencio Mondugno in de tweede helft van de jaren '50 zijn Volare uitbracht, bereikte deze Italiaanse zanger hen voorzeker. Was het niet via een krakende lampenradio of jukebox dan wel op televisie, aangezien Mondugno in 1958 deelnam aan het Eurovisiesongfestival, waar hij derde werd.

Volare werd  een Europese hit en haalde bovendien in de Verenigde Staten een eerste plaats in de Billboard Hot 100. Hij werd er dan ook enorm populair... als ladykiller!

In totaal nam hij tussen 1958 en 1974 elf keer deel aan het San Remo-muziekfestival, waarbij hij vier overwinningen achter zijn naam mocht schrijven. De succesvolle 'cantautore' (singer-songwriter) overleed in 1994 op 66-jarige leeftijd in zijn villa op Lampedusa aan een hartaanval. Maar zijn muziek blijft leven: Volare!