Music on Sundays - Eros Ramazzotti - Vita Ce N'è

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

Deze en morgenavond in Vorst, maar daarvoor hoef je je zetel niet uit als lezer van Lochristinaar. Ook je portefeuille mag je dichthouden. Wij brengen Eros Ramazzotti tot op je schoot.

'Vita Ce N'è' is de naam van het laatste album van deze Italiaanse zanger, tekstschrijver, componist en muziekproducer. De muzikale duizendpoot gaat nog maar eens op wereldtournee. Geboren in het Rome van 1963 leert hij er al op jonge leeftijd drums, gitaar en piano spelen. Het conservatorium is dan weer niks voor hem. Halfweg de jaren '80 doet hij mee aan het San Remo-festival en wint met het nummer 'Terra Promessa'. Een jaar later verschijnt zijn eerste album, maar de  grote doorbraak komt er in 1990 met zijn cd 'Ogni Senso', die gevolgd wordt door een wereldtournee.

Ramazzotti verkocht miljoenen platen, speelde over de gehele wereld en mocht onder meer de MTV Music Award mee naar huis nemen. Zet de volumeknop nu maar een standje hoger en geniet van 'Vita Ce N'è', meteen ook de naam van Eros zijn wereldtournee.