Music on Sundays “No Time to Die” van Billie Eilish

Bennie
0 reactie(s)
MoS - Lochristinaar - © - NoTimeToDie

© Bennie Vanderpiete

Eindelijk!! Corona zorgde ervoor dat de release van de nieuwe Bond-film steeds opnieuw uitgesteld werd. Maar de voorbije week was het dan toch zover. Anderhalf jaar later dan voorzien ging “No Time tot Die” in première. Sinds donderdag is de film ook te zien in de Belgische bioscopen.

Muziek heeft al altijd een belangrijke rol gespeeld in de films met “geheimagent 007”.
Er werd ook lang gespeculeerd over wie de nieuwe Bond-song zou inzingen. Toen Beyoncé begin 2020 een foto postte waarop ze van een Martini nipte (hét lievelingsdrankje van 007) vermoedde men dat zij de uitverkorene was.

Maar, niet Beyoncé, maar wel de Amerikaanse Billie Eilish werd gevraagd voor de muziek van de 25ste Bond. En daarmee is ze de jongste in het rijtje van artiesten die de titelsong van een Bond film mochten vertolken.

Billie Eilish groeide op in een artistieke familie en begon haar muzikale carrière op haar 13de. Haar broer schreef haar eerste song en was nu ook - samen met Eilish zelf – auteur van het Bond-nummer. Vandaag is Billie Eilish uitgegroeid tot een icoon in de popwereld. Op haar unieke manier gaat ze haar gang, zonder zich ook maar iets aan te trekken van de glamour- en glitterwereld om haar heen.

Het nieuwe nummer klinkt deze keer dan ook iets jonger en ook persoonlijker. De song sluit zo aan bij de meer kwetsbare Bond die hoofdrolspeler Daniel Craig neerzette. Al was Craig in het begin niet enthousiast over de nieuwe titelsong. Iets wat bijvoorbeeld wel het geval was met “Skyfall” van Adèle.

De song “No Time to Die” werd in februari 2020 gereleaset en past helemaal in het rijtje van de beste Bond-songs. Het nummer begint erg ingetogen met enkele pianotoetsen maar gaandeweg komen er strijkers bij, wordt het geheel bombastischer om dan te eindigen met één gitaarakkoordje.

Veel lof voor de titelsong maar de recensenten zijn erg verdeeld over de nieuwe film. De verhaallijn is deze keer intiemer en is er plaats voor liefde en... verlies. “No Time tot Die” is met 2 uur 43 minuten ook de langste Bond film ooit. Maar de commentaren gaan van “beste Bond-film ooit” tot “saai”, “rommelig” en “afscheid in mineur voor Daniel Craig”. Want de Britse acteur gaf eerder al aan dat dit de laatste keer zou zijn dat hij in de rol van geheimagent 007 zou kruipen.

Geniet vandaag vooral van de titelsong van de 19-jarige Billie Eilish en de trailer van de nieuwe film. Fijne zondag.
 

Billie Eilish – Titelsong “No Time to Die”
 

Trailer “No Time tot Die”