Music on Sundays: TRIODELO met “Here Comes the Rain Again”

Een nieuw muzikaal geluid in Lochristi. Triodelo is op 16 juli te zien in brouwerij ’t Haeseveld. Vandaag ontdekt u hier hun nieuwste videoclip, een cover van “Here Comes the Rain Again” van Eurythmics.

Triodelo

Triodelo is een nieuwe band, opgericht in 2020 (https://www.facebook.com/Triodelo). Frontvrouw Carine De Bruyne ziet zich er muzikaal gesteund door Hendrik De Mets (gitaar, bas, mondharmonica) en Steve Anteunis (gitaar, bas, keyboards, cajon). Carine is geboren en getogen in Lochristi. Van jongs af was ze met muziek bezig. Haar zanglerares Lien De Greef (Lady Linn) moedigde haar destijds aan om mee te doen bij de musical “Fame” van de Muziekschool Lochristi (2012). Het zorgde ervoor dat ze terechtkwam bij de “Slippery People”, eerst als backing vocal en sedert 2018 als leadzangeres.
Bij de 6-koppige coverband spelen ook Hendrik De Mets en Steve Anteunis.
Steve is een ingeweken Gentenaar die sinds 12 jaar in Lochristi woont. Hij was in 2002, samen met Beerveldenaar Jo Vispoel, de oprichter van “Slippery People”. Volgend jaar viert de groep dus zijn 20-jarig bestaan. Hendrik is afkomstig van Brakel maar woont in Lovendegem. Hij is als bassist ook actief bij Ace and the Jokers en Mark and the Mechanics.

Triodelo-ComesTheRain- © Bennie Vanderpiete

In juni 2020 kreeg Slippery People een aanvraag om een optreden te doen op een verjaardagsfeestje. Door de coronamaatregelen was het niet mogelijk om met 6 muzikanten op een klein podium te staan. Daarom stelden Carine, Hendrik en Steve voor om als een “afgeslankte versie” van de band op te treden, volledig akoestisch. De organisatie vond het een schitterend idee. En daar ze alle drie uit “LO” kwamen (t.t.z. Lochristi of Lovendegem) was de naam vlug gevonden. Triodelo was geboren.

Triodelo-ComesTheRain- © Bennie Vanderpiete

Videoclips

Door Covid-19 kon er nauwelijks opgetreden worden en was er veel tijd. Die gebruikte het muzikale trio om te repeteren, het repertoire uit te breiden en… videoclips op te nemen.
Na een eerste filmpje met “Sweet Child of Mine” (Guns ’n Roses) waagden ze zich aan “Black Horse and The Cherry Tree”. Het leverde een heuse videoclip op in Western stijl met tal van grappige effecten.

Triodelo-ComesTheRain- © Bennie Vanderpiete

“Here Comes the Rain Again”

Om te tonen dat ze ook het “serieuze” werk niet schuwen, besloten ze daarna om “Here Comes the Rain Again” van Eurythmics te coveren. De muziek werd bij Hendrik thuis ingeblikt, het schieten van de beelden gebeurde op 2 zaterdagen in april in het Park van Beervelde. De eerste namiddag regende het pijpenstelen waardoor men zich moest beperken tot de opnames binnen. De week erna, de tweede draaidag, was een schitterende lentedag met veel zonneschijn. Niet ideaal voor een liedje als “Here Comes The Rain” maar het zorgde er wel voor dat de opnames heel wat bekijks hadden van de vele wandelaars. Hendrik had dus heel wat werk bij de nabewerking. In de clip zijn Hendrik en Steve gehuld in zwarte capes en dragen ze “vogelmaskers” zoals de pestmeester in de 17de eeuw. Carine is voor de gelegenheid gekleed in een donkerrode jurk uit die tijd.

Triodelo-ComesTheRain- © Bennie Vanderpiete

Het origineel

Eurythmics was een erg succesvolle Britse band in de jaren ’80 van vorige eeuw.
Annie Lennox (een muziekstudente aan de Royal Academy of Music in Londen) en Dave Stewart ontmoetten elkaar aan het eind van de jaren zeventig. Al snel kregen ze een verhouding en richtten ze de groep The Catch op, die later omgedoopt werd tot The Tourists. Die groep splitte uiteindelijk en ook de verhouding van Lennox en Stewart liep op de klippen. Maar toch besloten ze als muzikaal duo verder te gaan onder de naam Eurythmics. Hun debuutalbum kreeg goede kritieken maar ging niet vlotjes over de toonbank. In 1983 volgde hun tweede plaat “Sweet Dreams” en de gelijknamige titelsong werd een wereldhit. Datzelfde jaar volgde al het derde album “Touch” met o.m. de singles “Who's That Girl”, “Right By Your Side” en “Here Comes the Rain Again”.

Triodelo-ComesTheRain- © Bennie Vanderpiete

De titel van het lied is afkomstig van Annie Lennox. Tijdens een toer zaten zij en Dave Stewart op een hotelkamer en hadden een woordenwisseling. Toen het geschil net bijgelegd was, begon het buiten te regenen en Annie Lennox zei “Here comes the rain again”. De song gaat echter niet over het weer, maar over het droeve gevoel bij een onbeantwoorde liefde.

Refrein:
So baby talk to me
Like lovers do
Walk with me
Like lovers do
Talk to me
Like lovers do

Triodelo-ComesTheRain- © Bennie Vanderpiete

Dave Stewart zei later, dat hij een grootheid was in melancholische liedjes. De bijhorende videoclip werd gedeeltelijk opgenomen op het eiland Hoy, ten noorden van het Schotse vasteland. Eén van de eenzaamste en meest regenachtige plaatsen in Europa.
Vanaf 1986 taande het succes van Eurythmics en in 1990 besloot het duo om ermee te kappen. Eind de jaren ’90 volgde nog een (weinig succesvolle) comeback. Het laatste publieke optreden dateert van 2014.

Triodelo-ComesTheRain- © Bennie Vanderpiet

Triodelo boeken of zien?

Aan plannen geen gebrek bij Triodelo. Ze zijn ondertussen al bezig met het volgende project: “Ik houd van U” van Noordkaap. De muziekopnames zijn al achter de rug, het is nu wachten op mooi weer om te kunnen filmen. Een eerste publiek optreden is momenteel voorzien op vrijdag 16 juli in de fantastische zaal van brouwerij ’t Haeseveld in Destelbergen. Iedereen welkom!
Wie Triodelo wil boeken, kan contact opnemen met Carine (telefonisch 0475/85.02.04 of per mail c.d.b1@telenet.be).

En bij deze Music on Sundays krijgt u zowel het origineel van “Here Comes the Rain Again” als de cover van Triodelo. Fijne zondag!

TRIODELO – “Here Comes the Rain Again”

EURYTHMICS – “Here Comes the Rain Again”

 

 

Scroll naar boven