Music on Sundays: voor iedereen die zorgt “IK HOU VAN U”

Het is weer alle hens aan dek voor het zorg- en welzijnspersoneel. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames stijgt terug, net als het aantal coronapatiënten op “intensive care”. Tijd voor een schouderklopje en een blijk van waardering voor iedereen die zorgt.

Het is vandaag de “Dag van de zorg”. Een dag waarop de zorg- en welzijnssector normaal gezien een open deur dag houdt. Maar voor het tweede jaar op rij gooit corona roet in het eten. Onze ziekenhuizen hebben op dit moment vermoedelijk ook heel andere zorgen dan het organiseren van een bezoekdag.

Maandag startte de campagneweek “IK HOU VAN U”. Zeven dagen lang werden alle professionele zorgverleners, maar ook de vrijwilligers en mantelzorgers, in de kijker geplaatst. Vandaag is er dan het orgelpunt. Als apotheose van de week wordt iedereen uitgenodigd om, stipt om 12 uur, “Ik hou van u” te zingen. Spreek dus af met uw buren om, uit volle borst maar op veilige afstand, deze Vlaamse klassieker te zingen als blijk van waardering voor de zorgsector. Ideaal om mekaar, coronaproof, nog eens te zien met een aperitiefje in de hand.

Dag van de Zorg 2021 - © Dag van de zorg

En u zal niet alleen zijn. Op het middaguur zullen ook 27 Vlaamse beiaards de grootste hit van Noordkaap aanheffen. In Oost-Vlaanderen kan u gaan luisteren in Gent (Belfort), Sint-Niklaas (Stadhuis), Temse (Gemeentehuis), Dendermonde (Belfort), Haaltert (Sint Gorikskerk), Geraardsbergen (Sint-Bartholomeus), Zottegem, Oudenaarde (Sint-Walburgatoren) en Deinze (OLV-Kerk).

“Ik hou van u” werd eind vorig jaar door Stijn Meuris al eens in een nieuw jasje gestoken, toen in het kader van “De Warmste Week”. Er kwam een winterse versie uit de bus. Iedereen werd uitgenodigd om thuis het lied mee te zingen en de beelden van zijn/haar zangkunsten door te sturen voor een compilatiefilmpje.
We stelden het nummer – dat origineel in 1995 opgenomen werd voor “Manneken Pis”, de debuutfilm van regisseur Frank Van Passel met o.m. Antje De Boeck, Wim Opbrouck en Stanny Crets – toen ook voor. Voor wie het nog eens wil nalezen, hier de link naar onze bijdrage https://www.lochristinaar.com/nieuws/music-sundays-ik-hou-van-u

Vandaag volstaat het om te zingen vanop uw oprit.  Als Music on Sundays krijgt u vandaag van ons een karaokeversie en de tekst van “Ik hou van u”. Handig om straks het voortouw te nemen. Helemaal onderaan onze bijdrage dan een filmpje met “Ik hou van u”, gespeeld op de beiaard van het Gentse Belfort en een live-versie uit 2018. 

“Ik hou van u” – Karaoke

 

“Ik hou van u” – tekst

Dag van de Zorg 2021 - © Dag van de zorg

Gentse beiaard – “Ik hou van u”

 

“Ik hou van u” Live in 2018

 

 

Scroll naar boven