Muziekschool Lochristi nu ook met online workshops

De muziekschool Lochristi moest t.g.v.  de coronamaatregelen al 2 maal omschakelen op afstandsonderwijs via het internet. Het online aanbod wordt nu uitgebreid met 5 workshops.

De strenge coronamaatregelen van de overheid hebben een serieuze impact op de muziekschool Lochristi. In maart 2020, bij de eerste lockdown, moest de school het fysieke onderricht “on hold” zetten. Snel werd overgeschakeld op online instrumentenlessen. Na de paasvakantie stond hun “huiswerksite” volledig op punt (www.tijdvoormuziek.eu) . Toen eind oktober dan een tweede lockdown volgde, kon er sneller overgeschakeld worden op afstandsonderwijs. Momenteel mag de muziekschool enkel fysiek lesgeven aan kinderen t/m 12 jaar. Daarom besloot men om het online aanbod uit te breiden met workshops. Die zijn allemaal toegankelijk voor kinderen vanaf 10 jaar, dus zeker ook voor jongeren én volwassenen.

De workshops bestaan uit lessenreeksen van 4 à 5 sessies en gebeuren via ZOOM. De prijs wordt zeer democratisch gehouden. Niet-muziekschoolleden betalen 45 euro voor de eerste workshop en 15 euro per bijkomende workshop. Na inschrijving krijgt men een toegangslink voor het hele gezin.

Muziekschool Lochristi Online Workshops - © Muziekschool

Een kort overzicht van het aanbod:

a) Ukelele voor beginners: Op speelse wijze worden – zonder al te veel theoretische achtergrond – de basisritmes en akkoorden van het ukelele-spel aangeleerd. Heel snel worden al de eerste liedjes gespeeld, de nadruk ligt op “instant fun”. De workshop start op 28 februari en omvat 4 sessies, telkens op zondag van 10 uur tot 11.30 uur. Deze lessenreeks richt zich tot starters, er is dus geen muzikale voorkennis vereist.

b) Beatboxing: In deze online workshop leert men de basisvaardigheden van het beatboxen: hoe maak je een heel arsenaal aan percussieve klanken door het manipuleren van je stem, keel, lippen en tong. Deze workshop omvat 5 sessies, telkens op zaterdag van 15 uur tot 16.15 uur en start op 27 februari.

c) Partituren op de PC: Ook deze workshop is vooral bedoeld voor beginners, al is een basiskennis van de termen van notenleer wel noodzakelijk. Er wordt aangeleerd hoe je een partituur kan aanmaken en schrijven (met de muis en het toetsenbord) en die dan kan exporteren naar een gangbaar formaat.
Een PC met daarop het programma MuseScore is noodzakelijk. Dit programma kan gratis gedownload worden via deze link https://musescore.org/nl/download
Deze lessenreeks omvat 4 sessies, telkens op zondag van 10.30 uur tot 11.45 uur. De componisten in spé beginnen er aan op 25 april.

Muziekschool Lochristi Online Workshops - © Muziekschool Lochristi

d) Luistergids – Programmamuziek: Deze luistergids is een zoektocht naar hoe componisten verhalen vertellen zonder woorden. Er wordt gegrasduind in de hele muziekgeschiedenis en het is verrassend om te ontdekken wat er allemaal achter de noten verstopt zit. Deze workshop gaat door op 5 donderdagen, telkens van 19.30 uur tot 21 uur. De eerste ontdekkingstocht vindt plaats op 25 februari.

e) Luistergids – Pop vs. klassiek: DJ Tiësto, Stromae, Maroon 5… Het zijn maar enkele namen van bekende popartiesten die hun mosterd haalden bij de grootheden uit de klassieke muziek. Ontdek hoe Ludwig van Beethoven, Johann Sebastian Bach, Johann Pachelbel, Sergei Rachmaninov en vele anderen een bron van inspiratie vormden voor pop- en rockartiesten.
Deze workshop omvat 5 leseenheden en start op 22 april. Telkens op donderdag van 19.30 uur tot 21 uur.

Wie nu al wil inschrijven, of bijkomende informatie wenst, kan terecht op de website van de muziekschool (rechtstreekse link https://www.muziekschoollochristi.be/workshops ).

Muziek geeft energie!

(Afbeeldingen © Muziekschool Lochristi)

 

Scroll naar boven