Naaimarathon For Life.

Jean Marie
0 reactie(s)

Jaarlijks organiseert Studio Brussel de warmste week! En dit kon Jeugdhuis Lodejo natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan.Op 20 en 21 december bundelen Fabriek a Brak en jeugdhuis Lodejo de krachten en organiseren samen een naaimarathon for Life.
24 uur lang worden alle krachten gebundeld om een prachtig kunstwerk neer te poten. De opbrengsten van dit één etmaal durende marathon gaan integraal naar vzw Martin De Kegel, een vzw die projecten op poten zet voor kansarme kinderen en jongeren in Sri Lanka.

Vzw Martin De Kegel

Vzw Martin De kegel zet projecten op voor kansarme kinderen en jongeren in Sri Lanka. Hoofddoel van de vzw is kinderen van behoeftige ouders normale onderwijskansen te geven.

“Momenteel studeren 600 kinderen aan de hand van leercontracten met steun van de vzw” volgens Suleika Van Der Jeugdt, vrijwilliger bij de vzw.

Naast dit project heeft de vzw uiteraard nog andere projecten lopen. Zo bieden ze financiële ondersteuning aan 2 tsunami weeskinderen, steunen ze de lokale vrouwenwerking zodat zij bijvoorbeeld een naaimachine kunnen aankopen om zo een handeltje op te starten. Maar voorzien ze ook drinkbaar water en sanitaire voorzieningen door de aanleg van waterputten.
“Met de opbrengst van de naaimarathon kunnen we meer kinderen ondersteunen en een kans bieden om verder te studeren. Zonder onze tussenkomst is verder studeren bijzonder moeilijk. Op deze manier bieden we hen een kans op een betere toekomst”
Meer informatie over de vzw en haar projecten vind je op www.mdkvzw.be

Kunstwerk

Sri Lanka, upcycling, Bollywood en textiel en textuur zijn en blijven uiteraard kernwoorden bij de naaimarathon. Oude kleurrijke lappen stof worden omgetoverd tot een feeëriek kunstwerk. Deze kunnen op verschillende manieren bewerkt worden: naaien, haken, breien, weven, borduren.Elke deelnemer(ster) kan 1 of meerdere lapjes maken. Deze kunstwerkjes samen vormen samen 1 groot werk. Benieuwd naar het resultaat? Zondag 21/12 om 10u wordt het kunstwerk geopend. Geïnteresseerden kunnen dan ook stukjes kunst kopen voor het goede doel.

Jessie Coppens, projectmedewerker Fabriek a Brak: “ Uiteraard kunnen we dit niet alleen, en rekenen we op jullie hulp, steun en goesting! Iedereen die wil naaien, breien, haken, koken, dansen, eten of pintjes tappen voor het goede doel is meer dan welkom tijdens onze 24u!” Niet kunnen haken of breien is geen excuus. Doorheen de dag worden verschillende mini initiatielessen voorzien door de begeleiding van Fabriek a Brak. Inschrijven hiervoor kan via de website. Opbrengst (vrije bijdrage) van deze lessen gaan naar het goede doel.

Doorheen de naaimarathon voorziet de Lo- crew een gezellig winterterras. “ Sfeerlichtjes, warme choco, pannenkoeken en glühwein kunnen tijdens deze warme week niet ontbreken “ volgens An De vos, voorzitter van de werkgroep. Om 17 uur kan je genieten van een prachtig optreden van Pauline De Bruyne. De avond wordt gezellig afgesloten met een Slumberparty. “
Pyjama, knuffelberen en popcorn zijn een must!”

Walking Brunch

“Een brunch leek de perfecte manier om de naaimarathon af te sluiten. Met een heerlijke verse muffin in de hand ons Bollywood kunstwerk bewonderen, een mooie start van de dag!” vertelt Jessie Coppens. Tijdens de Brunch komt vzw Martin de Kegel een woordje uitleg geven over hun projecten en waar de verzamelde centen voor gebruikt zullen worden. Verder is er ook de mogelijkheid om stukjes kunst voor het goede doel te kopen.
Kaarten voor de Walking Brunch (21/12 van 9u-12u)kosten amper 10 €zijn verkrijgbaar in Jeugdhuis Lodejo (dorp oost 1) tijdens de openingsuren. Inschrijven kan ook via www.fabriekabrak.be
 

Programma
Zaterdag 20 december vanaf 10 uur

10.00 startschot naaimarathon
11-19: INITIATIELESSEN -In een uurtje leggen we je kort de basisprincipes uit, zodat je zelf vlot aan de slag kan! Vooraf inschrijven kan via www.fabriekabrak.be. De lessen zijn gratis, maar een vrije bijdrage voor het goede doel mag natuurlijk altijd.
11-12: naaien | 13-14: haken | 15-16: breien | 17-18: borduren | 19-20: weven
Vanaf 13 uur: WINTERTERRAS vuurtje, pannenkoeken, chocomelk, glühwein, lichtjes, optredentje …. Moeten we nog meer zeggen?
Vanaf 20 uur: SLUMBERPARTY Bring your own pyjama’s and teddy! Tijd voor snoozelen, spelletjes, en … popcorn! Wie in pyjama komt wordt extra in de watten gelegd… sspannned!
Nacht: Mini fuif maxi pret en om de nacht vlotjes door te komen is er elk uurtje een miniparty!

Zondag 21 december

9 uur start WALKING BRUNCH>> Homemade en Fairtrade. Heerlijk ontbijten voor het goede doel met zelfgemaakte en verse productjes voor amper 10€! Jammie! Inschrijven kan via de website. Betalen doe je op de dag zelf!
10 uur: FINISH NAAIMARATHON 24u naaien zit er op! Kom ons prachtige kunstwerk tussen 10 en 12 bewonderen! Steun het goede doel en ga met je eigen stukje kunst naar huis!
10.30: vzw MARTIN DE KEGEL. De voorzitter komt wat meer uitleg geven over hun lopende projecten en uiteraard komen ze ook de ingezamelde centjes in ontvangst nemen!
12 uur EINDE

Meer informatie en inschrijven: www.fabriekabrak.be of FB pagina https://www.facebook.com/events/395777217257974/?fref=ts  of https://www.facebook.com/events/1575684555988120/?fref=ts
We zijn nog steeds op zoek naar mensen/bedrijven/winkels die willen sponsoren. Meer informatie hierover bij jessie@lodejo.be