Nationale dag tegen inbraken

Woninginbraken zijn van alle tijden en voor wie ermee te maken krijgt, creëert dit angst en onzekerheid. De privacy is geschonden en veiligheid wordt heel relatief. Sinds 2008 blijft het aantal woninginbraken in België stijgen, tot meer dan 75.000 in 2013 of meer dan 200 inbraken in woningen per dag.

Een gezamenlijke aanpak is nodig met aandacht voor verschillende schakels waarbij voorkomen (preventie) uiteraard heel veel beter is dan genezen wanneer het te laat is.

Politie

De wijkteams houden een snelle actie rond diefstalpreventie. Ze gaan daarbij te voet op pad en doen nazicht in enkele inbraakgevoelige wijken in de vier gemeenten van onze politiezone. Hiervoor werd een speciale checklist ontwikkeld die – eens ingevuld – in de brievenbus beland van de gecontroleerde woningen. Er wordt daarbij een vrijblijvend aanbod gedaan voor een volledige diefstalpreventieve controle door een expert van onze politiezone.
De interventieteams leveren ook hun bijdrage. Ze voorzien extra ploegen die de klok rond controles zullen verrichten. De inzet van ons ANPR-voertuig laat tevens toe dat er gericht gecontroleerd wordt door gebruik te maken van nummerplaatherkenning. Tenslotte vindt er een gezamenlijke controleactie plaats met de buurzone Laarne-Wetteren-Wichelen.

BIN (buurtinformatienetwerk)

Naar aanleiding van “1 DAG NIET” wil BIN Lochristi samen zorgen voor meer veiligheid in uw wijk. Alle inwoners/handelaars kunnen deelnemen aan het BIN of BIN-Z en inschrijven is dan ook de boodschap.

In diverse BIN-wijken worden inschrijvingsformulieren + preventietips tegen avondinbraken in de brievenbussen gedeponeerd door de BIN-(mede)coördinatoren. Ook op de gemeentelijke elektronische infoborden komt de actie in beeld met een verwijzing naar www.binlo.be (je vindt er ook het inschrijvingsformulier!) en www.pz5416.be.

Meer informatie over de actie op www.1dagniet.be

Scroll naar boven