Natte recordeditie 4-Urenloop met meer dan 300 enthousiaste deelnemers

Zaterdag vond de 17de editie van de 4-Urenloop & fietsen op rollen plaats. 51 loopploegen en 4 wielerteams streden om de overwinning. Een nieuw record, maar ook heel wat supporters en sympathisanten zakten af naar de terreinen van Floréac aan de Beerveldsebaan.

Alicia Franck schiet 17de editie op gang

Zaterdag vond de 17de uitgave van de 4-Urenloop plaats. De deadline om in te schrijven was vastgelegd op woensdagavond. Een paar deelnemers hadden dit uit het oog verloren, maar konden op de mildheid van de organisatie rekenen. Zo werd het dit jaar toch nog een recordeditie met 51 loopploegen en 4 wielerteams. De kaap van 300 deelnemers werd ruim overschreden. Bij die 51 loopploegen ook 11 jongerenteams.

Organisator Dirk Everaert had de Lootse veldrijdster Alicia Franck bereid gevonden om het startschot te geven. Doordat het fotograferen van de ploegen wat langer duurde, vond de start enkele minuten later plaats dan voorzien. Maar omstreeks 14.10 uur was het dan zover en werd de wedstrijd op gang geschoten.

De winnaars

Geen droge editie dit jaar, want we beleefden een druilerig weekend. “Ik doe mijn petje af voor alle deelnemers die zich duidelijk niet laten afschrikken door de regen” aldus Alicia, die als veldrijdster goed geplaatst is om te weten wat het betekent om in slecht weer te sporten. 
Het mannenteam van de politiezone regio Puyenbroeck zegevierde in de loopwedstrijd voor volwassenen, AC Sparta Laarne nam de beker mee huiswaarts bij de jeugdploegen en Fietsclub Admiraal toonde zich het sterkst bij het fietsen op rollen. Dat kon u in een eerdere bijdrage al lezen. Maar zaterdag waren alle deelnemers een beetje winnaar. Iedere jongere kreeg nog een medaille en een strip. De volwassenen keerden huiswaarts met een azalea.

Opvallend

Onder de deelnemers ook Rita Van Aevermaat. Deze kranige dame uit Assenede maakte deel uit “KAAG Leielopers blijven doorgaan”, het team dat met borstnummer 38 liep. Met haar 69 lentes was ze de oudste deelneemster aan deze editie.
“Ik heb altijd al veel gesport” aldus Rita. “Vooral zwemmen deed ik veel. Pas een 10-tal jaren geleden begon ik met lopen. Nu trek ik 3 maal per week mijn loopschoenen aan en neem ook regelmatig aan een wedstrijd deel”.

Ook bij de fietsers een opvallende verschijning. Tussen al het mannelijk geweld en de gespierde kuiten ook één erg jonge deelnemer. De 13-jarige Joran Temmerman maakte deel uit van het “Het verzet”. Joran rijdt geregeld wegwedstrijden bij de aspiranten. “Het verzet” behaalde zaterdag de zilveren plak.

Als de nood het hoogst is

Een erg leuke anekdote nog van de jongerenwedstrijd. Het team van de “Fortnite Troopers” begon goed aan de jongerencompetitie maar viel plots terug naar de 11de en dus laatste plaats.
Een van hun lopers moest, terwijl hij zijn rondje liep, dringend naar het toilet. En dat deed hij dan ook prompt, met de baton in zijn hand, bij het passeren van de sanitaire hoek. Het oponthoud duurde een zestal minuten. Als de nood het hoogst is…

Ook sponsors vallen in de prijzen

Organisator Dirk Everaert had nog een verrassing in petto. Hij had de namen van alle sponsors in een grote pot gestoken. Merel Maltir (12) van GBS Lochristi was de onschuldige hand die 4 papiertjes mocht trekken. Sponsors ING Lochristi, Brood & Banket De Waele, C-Food en slagerij Stefaan De Clercq mochten huiswaarts keren met een verrassingspakket vol Reinaertbieren.

Eerste reactie van organisator Dirk Everaert

We troffen na de prijsuitreiking een uiterst tevreden Dirk Everaert aan.
“Ik ben super content” aldus Dirk. “Het moet niet elk jaar een recordeditie zijn. Dat is geen doel op zich, maar het is mooi meegenomen. Het deelnemersveld was zeer divers, maar opvallend was het groot aantal jeugdigen dat meeliep. Ook dit jaar geen noemenswaardige incidenten, het Rode Kruis diende enkel wat ijszakjes te leggen en wat blaren te verzorgen. Dank dus aan alle vrijwilligers – en dat zijn er zo’n 35 – die er vandaag weer stonden om er een superdag van te maken.”

Felicitaties voor een schitterende organisatie, waarbij deelnemers en toeschouwers in de watten gelegd werden. Van de dj’s die voor “ambiance” zorgden tot de mensen die de catering verzorgden. Van de mogelijkheid tot massage tot de vele vrijwilligers die instonden voor de veiligheid.
Applaus voor alle deelnemers, de vele sponsors en Alicia Franck.
Lochristi beleefde een erg mooie 4-Urenloop. Lochristinaar was de hele namiddag aanwezig en dat resulteerde in 2 fotoreeksen die u onder dit artikel vindt. In de eerste reeks alle foto's van tijdens de wedstrijd, met achteraan de beelden van het fietsen op rollen en de prijsuitreiking. In ene tweede fotoreeks ontdekt u alle ploegen. 

Veel kijkplezier!

Fotoreeks “De Wedstrijd”

Fotoreeks “De Ploegen”

Scroll naar boven