Nieuwe B&B Carisma

Jean Marie
0 reactie(s)
BNB Carisma Lochristi bed breakfast

Tekst - Foto JMDB © - Luk Wulgaert

Luk en Karolien wonen intussen al 37 jaar in de Steenakkerlaan 14. Ze bouwden er toen hun thuis. Nu de 3 kinderen - Tim, Björn en Tineke - de deur uit zijn en zij van hun welverdiende retraite genieten - veel mooier toch dan pensioen? – zijn ze op 1 mei begonnen met een B&B in deze rustige pijpenkop. 

Luk sloot zijn actieve loopbaan af bij Floréac en Karolien deed dat in het onderwijs.

Hoe kwamen jullie op het idee?

Een goede 5 jaar geleden hadden we het geluk om gezond en wel in pensioen te mogen gaan. Plots hadden we een zee van tijd die we zinvol wilden invullen. Het was al altijd een droom van ons om B&B activiteiten te starten. Een ervaring met vrienden die een B&B hadden in Spanje, leerde ons dat er een “gat in de markt was” zoals vervanging van B&B eigenaars tijdens hun al dan niet geplande afwezigheid en alles is volgeboekt.

Aanvankelijk dachten we dat deze nood het hoogst was bij de B&B’s in het buitenland. Wij hebben altijd één doel voor ogen: het moet een win-win situatie zijn en blijven. Het grote voordeel is dat we er als ‘gepensioneerden’ niet moeten van leven. Het is een blijft een hobby. Wat erbij kan komen is dan meegenomen.  Wij hebben ook nog een vrij druk sociaal leven met de kinderen, kleinkinderen en vrienden. Om met alles in orde te blijven hebben we onze firma Codilo VOF (Coördinatie, diensten, logies) opgericht.

Wij hebben dan een mailing gestuurd naar al de ons bekende Belgische B&B’s in Frankrijk. Dit bracht ons dadelijk naar Avignon en Troyes. Ook Spanje kwam in zicht.

Heel vlug kregen we echter - via contacten bij Toerisme Oost-Vlaanderen - aanvragen voor België en er was ook interesse van kleinere hotels. De nood aan vervanging bleek hier ook groot te zijn. Dit bracht ons diverse malen naar Brugge, Sint Martens-Latem, Zaffelare, … We hebben dus al meer dan 5 jaar ervaring in de B&B sector, zonder er tot nu toe één zelf te hebben en dienden zelfs op de rem te staan om niet "te veel bezet" te zijn.

Wij hebben ook een vakantiehuis in Spanje, in de provincie Malaga, vlakbij het natuurpark El Torcal en de welbekende Caminito del Rey. Vrienden runnen daar B&B Nuestro Cielo. Samen met hen hebben we al diverse malen de streek van Antequera/El Torcal vertegenwoordigd op het Vakantiesalon in Antwerpen. Ons vakantiehuis wordt tevens verhuurd. Zo hebben we ook heel wat ervaring opgedaan in de toerisme sector. We zijn ook ambassadeur van toerisme Waasland met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen.

Vanwaar de naam?

Het vakantiehuis in Spanje noemt Casa Carisma - www.casacarisma.com - een kleine en misschien voor de hand liggende stap om ons nieuw project "B&B Carisma" te noemen. We hebben 3 sterren en worden zo geklasseerd bij ‘Comfortkamers’.

Welke tarieven hanteren jullie?

We hebben slechts 1 gastenkamer waar 4 personen kunnen overnachten in 2 aparte slaapkamers. De badkamer heeft een inloopdouche en de tweede slaapkamer bereik je via een trap. Je betaalt 90 euro voor 1 nacht, 85 voor 2 en vanaf 3 nachten is de prijs 80 euro. Wie met 3 of 4 komt (vb. gezin met kinderen) betaalt 160 euro per nacht. Ook in deze formule betaal je minder als je langer blijft.

Het ontbijt is inbegrepen en wordt buiten geserveerd (bij mooi weer) of in de veranda en bij koud weer in de living. Een babybed kan perfect en parkeren doe je op de oprit. Gasten kunnen gebruik maken van de tuin. Fietsen kunnen veilig gestald worden in een afgesloten ruimte.

Mooi verscholen in een rustige wijk

Onze B&B is inderdaad zeer rustig gelegen in een mooie groene wijk, tenzij je vindt dat merels en vinken ’s morgens te veel kabaal maken. Het is vlakbij het centrum van Lochristi. In de omgeving zijn tal van feestzalen, veel internationale bedrijven, zeer zeker in de tuinbouwsector. Gent is niet ver weg en het is vlakbij een knopoppunt van snelwegen.

Wat is het doelpubliek?

Rondom ons zijn er tal van feestzalen. Net als wijzelf, blijven de gasten het liefst vlakbij de feestzaal overnachten. Zoals al gezegd ook veel (internationale) bezoekers aan onze talrijke bedrijven. Fietstoerisme, Gentse Feesten, Gent Jazz, het Kuipken, de Floraliën, de Tuindagen, Vikingloop en familiefeestjes zijn andere mogelijkheden om gasten te ontvangen.

Start niet gemist in Coronatijden?

Wij hebben onze opstart aangemeld via mail bij ons collega’s (hotels, B&B ’s), de feestzalen in de buurt en de bedrijven. Wij hebben heel mooie reacties ontvangen. Er werden al mensen door hen doorverwezen, wij hebben al potentiële gasten naar hen gestuurd. Ook de horeca in Lochristi hebben wij aangeschreven en boekingen van onze gasten werden geregistreerd op onze naam. Op dag 1 hadden we al gasten en vandaag zijn de Italianen uit de buurt van Milaan vertrokken.

We hebben nog geen seconde spijt gehad dat we dit hebben opgestart.

Boeken via www.booking.com – binnenkort ook www.bnbcarisma.cominfo@bnbcarisma.com of 32 485 53 89 14 en 32 48 24 76 06