Nieuwe bio opportuniteiten

Jean Marie
0 reactie(s)
Old Castle Elien De Stercke Lochristi

© JMDB

In onze gemeente gaan twee nieuwe initiatieven van start waarbij de korte keten en biolandbouw hand in hand gaan. De Wassende Maan heeft vanaf volgende week een afhaalpunt in Lochristi en ’t Groenselveld start op 1 april 2019 met een zelfoogsttuin in Zeveneken.

De Wassende Maan

Met bio boerderij De Wassende Maan (Astene-Deinze) hebben ze onlangs een nieuw afhaalpunt voor biopakketten opgestart in Lochristi. Old Castle, Antwerpsesteenweg 25 is een heel handige locatie in een heus kasteeltje waar je vanaf volgende week donderdag tussen 16.30 en 22.30 uur jouw besteld pakket kunt ophalen.

Wat houdt zo'n biopakket in?

Geïnteresseerden kunnen intekenen voor een wekelijks of tweewekelijks biopakket vol kraakverse biogroenten van hun velden. Ze stoppen deze groenten, fruit, aardappelen en/of brood in boxen en die kan je tijdens het afhaalmoment oppikken bij Old Castle, net naast Tuincentrum De Stercke.

Karen Verschueren (De Wassende Maan): “ Een absolute aanrader voor iedereen die gezond, bewust en duurzaam aan de slag wil in de keuken! Je hoeft je handen ook niet vuil te maken, want onze boeren doen al het kweek- en oogstwerk voor jou. De boxen zijn bovendien begeleid door een wekelijkse nieuwsbrief, waarin we heel wat receptideeën delen met de groenten van die week.”

Informatie? www.dewassendemaan.be/biopakket - www.dewassendemaan.be/lochristi 

‘t Groenselveld

t groenseveld zeveneken csa zelfpluktuin zeveneken

‘t Groenselveld wordt een CSA (Community Supported Agriculture) zelfoogstboerderij gelegen in de Oude Veldstraat 126 te Zeveneken. Deelnemers kunnen volgens eigen behoefte seizoensgebonden groenten, kruiden, fruit en bloemen oogsten. Het zaaien, planten, bemesten, onderhouden,… gebeurt allemaal door de boer. Geïnteresseerden betalen aan het begin van het jaar een bijdrage en worden zo oogstaandeelhouder voor een heel jaar. De boerderij en de werking ervan wordt hierdoor volledig verzekerd en ondersteund!

Naast eetbare zaken worden er ook bloemen voorzien voor bijen en nuttige insecten, nestkasten en struiken voor vogels en je mag ze ook plukken om een veldboeket samen te stellen.

Pieter-Jan De Rouck is al gestart maar deelnemen kan vanaf 1 april 2019. Eerder startte Rawijs als met een zelfpluktuin in Lochristi. Zie www.rawijs.be

Meer informatie? https://www.tgroenselveld.be/