Nieuwe kandidaten bij N-VA

Jean Marie
0 reactie(s)
7 vrouwen voorgesteld N-VA

N-VA Lochristi stelt zeven vrouwelijke kandidaten voor en kiest zo verder de weg van verjonging, vernieuwing en vrouwen in de politiek.

De lijst loopt vol. De 7 mandatarissen blijven, de lijsttrekker en lijstduwer zijn bekend en ook twee niewkomers,Thierry Van Hecke en Kurt.De Meulenaere. 

Matilde De Luca

Matilde De Luca (28) woont in de Dorpsstraat en is gehuwd met Karl Vanheuverbeke. Ze hebben samen drie kinderen: Judtih, Seppe en Nele. Karl is penningmeester van N-VA Lochristi.

“ Zij volgde een opleiding jeugd en gehandicaptenzorg en werkt als thans als kinderverzorgster bij de stad Gent voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Ze heeft 7 jaar lang in kribbe 't Sleepken in de Sleepstraat gewerkt. Sinds 2013 werkt ze in de “groene” kribbe 'het Nachtegaaltje' aan het Westveld in Sint-Amandsberg. Haar echtgenoot is (senior) developer bij een direct marketing bedrijf te Anderlecht.

Ze is jarenlang actief geweest in de jeugdbeweging, meer bepaald de chiro van Sint-Amandsberg. Eerst als lid dan als leidster. Haar hobby's zijn avontuurlijke reizen, kamperen, de natuur, wandelen, fietsen. Matilde vertoeft graag in het groen. Dit alles uiteraard samen met het gezin. Ze vindt het belangrijk dat haar kinderen dit met de paplepel meekrijgen. Ook de kindjes zijn in hun nopjes als ze met de stevige wandelschoenen bossen of bergen mogen trotseren. Maar naast avontuur en natuur kan ze ook genieten van een culturele citytrip. Een ander favoriet tijdverdrijf is gaan zwemmen met de kindjes. Matilde is een actief lid van wandelsport Vlaanderen.

Matilde is al zowat sinds het ontstaan van de N-VA lid van de partij. Als Lochristinaar in hart en nieren is wil ze haar steentje bijdragen om de partij in 2018 verder uit te bouwen tot de tweede grootste. Ze nam al deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 en behaalde vanop de 7de plaats 153 voorkeurstemmen.”

Barbara Verniers

Barbara Verniers (25) woont in de Lieskensakker en is de partner van Doratiotto. Dochter Mila is 5.

“ Barbara doorliep het middelbaar onderwijs aan de Visitatie (Sint-Amandsberg), thans het Sint-Janscollege. In haar jeugd was ze heel actief in het turnen. Ze studeerde daarna verpleegkunde aan de Artevelde Hogeschool. Tevens volgde ze de opleiding management en agogiek aan het CVO VSPW-Gent.

Ze werkt in het Universitair Ziekenhuis Gent als verpleegkundig technoloog in de medische beeldvorming, interventionele cardiologie: behandelen van hartritmestoornissen (ablaties, pacemakers, defibrillatoren), hart- en vaatziekten, infarcten,…

Barbara is één van de gewone helden van hier die in het zwembad Puyenbroeck de reanimatie hebben ingezet van een man die een hartaanval kreeg tijdens het zwemmen in afwachting van de aankomst van de MUG-helikopter. Naast het werk brengt ze zoveel mogelijk tijd door samen met haar gezin. Zij steunt het project van N-VA Lochristi om de gemeente terug door minstens twee partijen te laten besturen.”

Vanja De Clercq

Vanja De Clercq (41) woont in de Slagmanstraat en is de partner van Nico De Vriendt.

“ Zij doorliep het middelbaar onderwijs op Sint-Bavo en vanaf het 4e middelbaar volgde ze de richting Menswetenschappen aan de Visitatie, nu Sint-Janscollege. Na haar middelbare studies volgde ze nog een opleiding hostess – talen secretariaat aan Inlingua Gent.

In september 1998 startte Vanja haar loopbaan als secretaresse bij een groot advocatenkantoor in Gent. In haar vrije tijd (wat zeldzaam is met vier kinderen om de week) en in het weekend probeert ze te joggen of met de kinderen leuke dingen te doen. Jumpsky is alvast één van de favorieten bij de kids.

Zij wil zich als N-VA-kandidate inzetten voor de verkeersveiligheid van fietsers in Lochristi, alsook het verkeer en mobiliteit in en rond het dorp, inbegrepen het fileprobleem op de invalswegen. “

Kelly Taymans 

Ze is 28 en woont in de Esdoornlaan, is gehuwd met Frederik Strobbe. Samen hebben zij twee kinderen, Amélie (11) en Louis (9)

“ Louis is een spelertje bij de U10 van SK Lochristi en Amélie doet aan Pré-competitie turnen bij Turnclub Athena te Destelbergen.

Ze volgde boekhoudeninformatica aan de Visitatie te Mariakerke. Na een succesvolle stage werkte ze 17 jaar bij een IT-bedrijf in Gentbrugge en ging nadien een nieuwe uitdaging aan als verantwoordelijke commerciële binnendienst. Ze is jarenlang actief geweest in de jeugdbeweging, meer bepaald de Chiro van Sint-Amandsberg (Heilig-Hart). Haar hobby’s zijn wekelijks supporteren voor haar zoon en dochter en met haar gezin genieten van de vrije momenten.

Samen met N-VA wil Kelly haar inzetten rond de verkeersproblematiek in Lochristi.

Kortom Kelly is niet beroerd om de handen uit de mouwen te steken en het op te nemen voor elke inwoner. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 was ze al eerder kandidaat. Ze behaalde toen 111 voorkeurstemmen van op de 14de plaats. “

María Cecilia Argüello

Maria (34) is afkomstig van Ecuador, woont sinds 2010 in Vlaanderen en resideert met haar echtgenoot Paul Opsomer in de Dorpsstraat. Ze is de mama van Jarno (6). Op 18 maart werd Dylan geboren.

“ María Cecilia Argüello is een bijzondere kandidate omwille van haar levensverhaal dat aantoont dat Vlaanderen nieuwkomers wel degelijk warm onthaalt en alle kansen biedt. Cecy zoals zich laat aanspreken heeft de geboden kansen ook maximaal gegrepen. De taal leren, bijscholen en werken is voor haar een vanzelfsprekendheid. Ze heeft met succes in 2010 het Inburgeringtraject gevolgd waarbij ze Nederlands heeft gestudeerd alsook heeft deelgenomen aan een cursus Maatschappelijke Oriëntatie en een vooropleiding voor allochtonen voor de sociale sector. Tussen 2012 en 2015 heeft ze een opleiding verpleegkunde gevolgd. Cecy werkt nu als verpleegkundige in het Universiteit Ziekenhuis Gent, afdeling oncologie. Sinds 6 april 2017 heeft Cecy de Belgische nationaliteit.

In haar vrije tijd houdt Cecy van wandelen, fietsen, fitnessen en creatief bezig zijn met haar zonen. Het allerbelangrijkste voor haar is haar gezin en de opvoeding die de kinderen kan worden meegeven. Ze heeft immers aan den lijve ondervonden hoe belangrijk dit is om kansen te krijgen en te nemen.”

Liesbet Cosyns

Liesbet Cosyns is 34 en dochter van Raf Cosyns en Greet Wauman. Ze is geboren en getogen in Zeveneken.

“ Het Vlaams-nationaal gedachtegoed heeft ze met de paplepel meegekregen. Raf Cosyns was tot voor enkele jaren zelfstandig verzekeringsmakelaar en is nog steeds een wel bekend sociaal figuur in Zeveneken en Lochristi in het algemeen. Greet Wauman was zelfstandig kinesist, maar overleed helaas vorig jaar. Beiden hebben hun politieke overtuiging steeds zonder schroom en overtuiging verdedigd ook als dat minder evident was. Vader Raf stond in 1976 mee aan de wieg van de Volksunieafdeling hier en tot op vandaag is hij een actief lid van de N-VA-afdeling. Tussen 1982 en 1988 zetelde hij in de OCMW-raad.

Liesbet is al meer dan 12 jaar ambulancier en ziet elke dag veel leed in Vlaanderen. Mensen helpen is haar passie. In haar vrije tijd is ze al meer dan 10 jaar actief lid van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Zeveneken. Daarnaast is ze gepassioneerd door fotografie om de soms rauwe wereld er wat mooier uit te laten zien. Samen met haar partner tracht ze veel te reizen en andere culturen te ontdekken.

Liesbet heeft als kind reeds de politiek kunnen volgen. Ze is trots dat ze in navolging van haar ouders er nu zelf actief deel van kan uitmaken. Ze helpt mee om de ambitie van N-VA waar te maken en de tweede grootste partij in Lochristi te worden.”

Nina Van Driessche

Niña Van Driessche (24) is geboren en getogen in Zeveneken en woont in Bastelare. Ze is de dochter van Ignace Van Driessche, historicus en archivaris alsook voormalig gemeenteraadslid voor de VU.

“ Niña studeert geneeskunde aan de UG, waar ze in haar vijfde jaar zit. Sinds begin februari 2018 kan je haar tegenkomen in het Universitair Ziekenhuis Gent of het

AZ Nikolaas waar ze stage loopt. Ze heeft nog een aantal jaren als student voor de boeg, maar het enthousiasme voor de geneeskunde is niet getemperd, wel integendeel.

Tijdens haar jeugd was Niña zeven jaar lang actief in het jeugdtheater Kopergietery te Gent. Momenteel spendeert ze haar vrije tijd geregeld op of tussen de paarden, al 15 jaar grote passie. Binnenkort start ze een sportschutterscursus bij de Torenschutters te Lokeren. Voor het overige kan je haar vaak vinden in gezelschap van vrienden om gezellig te gaan eten of een filmpje mee te pikken.

De stap naar N-VA ligt voor Niña zowel in de lijn van het eerder engagement van haar vader als de ideeën die ze zich heeft gevormd. Het zal niemand verbazen dat er bij haar thuis aan tafel wel eens van gedachten wordt gewisseld over de maatschappij. Een aantal waarden waar ze belang aan hecht zoals verantwoordelijkheidszin, diepgang en respect staan in onze samenleving onder druk. Het politiek engagement dat Niña opneemt, komt voort vanuit een maatschappelijk engagement steunend op die normen en waarden. Haar visie daarover vind ze het meest terug in het programma van de N-VA: een krachtdadig beleid met warme hand. De constructieve en positieve houding die de partij in Lochristi bekoort haar. Daar wenst Niña graag een steentje toe bij te dragen. “