Nieuwjaarsconcert met Paul Claus

Machteld Moijson
0 reactie(s)
Nieuwjaarsconcert met Paul Claus

Tekst Machteld Moijson - Foto Johan Vlaeminck

Paul Claus, bariton, en Annelyn Gevaert, mezzosopraan, zijn de solisten op zondag 19 januari om 15 uur in wellicht het laatste Nieuwjaarsconcert Prosit van het Gents Opera- en Belcantokoor Liane Soudan in het Dienstencentrum, Ledebergplein 30, Gent.

Paul Claus, Lochristinaar, wordt op zijn website - op muzikaal vlak weliswaar - een laatbloeier genoemd omdat hij het scholen van zijn warme bariton pas ernstig begon te nemen na zijn toetreden tot het bovengenoemde koor in 1983. Hij studeerde aan de Stedelijke Muziekacademie te Gentbrugge en behaalde er in 1994, met de grootste onderscheiding, de hogere graad Muziek/Zang. Daarna bleef hij zich vervolmaken bij mevrouw Erika Pauwels, ere-docente aan de Hogeschool Gent – departement Muziek en Dramatische Kunst, en zelf leerlinge van de wereldberoemde Vina Bovy.

Hij bouwde een repertorium op met opera, operette, musical en lied en kon optreden in België, Duitsland, Nederland en Frankrijk. Hij vertolkte meerdere opera- en operetterollen en baritonsolo’s in oratoria, onder leiding van gekende dirigenten en regisseurs.

In het vocalistenensemble ‘Arte Vocale’ is hij een kernlid, maar hij is ook te gast in ontelbare andere muzische gezelschappen, zo ook in de Lootse concertband Xeado Live Band, voorheen LoCrescendo.

Het Gents Opera- en Belcantokoor Liane Soudan werd in 1983 opgericht door Liane Soudan, die eerste repitente en koorleidster was van de Koninklijke Opera van Gent. Toen ze de opera verliet stichtte ze het koor en ze zou het bijna 20 jaar leiden. In 2001 nam Herman Streulens de leiding van haar over.

Zondag brengen ze werken van Gounod, Donizetti, Verdi, Bellini, Mertens en Benoit. De koren van De Thuishaven en De Vlaschaard onder leiding van Heli Caufriez komen meezingen.

Na het concert kunt u klinken op het nieuwe jaar met een drankje, inbegrepen in de prijs van het ticket.

De toegangsprijs is 20 euro in voorverkoop, 22 euro aan de kassa. Voor tickets, reservaties en informatie kan u terecht op het nummer van Herman Streulens 0474 36 51 43. Wanneer u reserveert kunt u ook het bedrag storten op BE73 0014 0229 6260 met de vermelding Prosit 2020 en uw naam.

Gezondheid!