Nieuws uit het gemeentehuis

Jean Marie
0 reactie(s)

We brengen u 4 korte nieuwsberichten van het gemeentebestuur.

Durf uw elektriciteit- en gasverbruik vergelijken en bespaar

Op maandag 24 en dinsdag 25 september van 15 tot 20 uur kun je terecht op het gemeentehuis om op zoek te gaan naar de goedkoopste energieleverancier en de goedkoopste formule. Veel vragen zullen zeker een antwoord krijgen.

Je brengt best je laatste jaarafrekening mee van aardgas- en elektriciteit. Een ambtenaar van de FOD Economie zal je verder helpen.

 

Bib levert aan huis

Ben je niet in staat om op eigen houtje naar de bib te gaan en lees je graag?

Geen probleem; doe beroep op de boekendienst aan huis.

Het is een gratis service van de bib en zo bezorgen vrijwilligers gratis een boekenpakket bij jou thuis.

Een boekenpakket naar wens, tijdschriften, stripverhalen of luisterboeken en/of gesproken boeken? Het kan allemaal. Neem contact via 09 356 60 73 of bibliotheek@lochristi.be en een eerste afspraak wordt alvast vastgelegd.

 

Brandweer opendeurt op 23 september

Op zondag 23 september van 14 tot 18 uur houdt de brandweer haar tweejaarlijkse opendeurdag in de brandweerkazerne. Ook de politie, het Rode Kruis en de ambulancedienst 112 nemen deel.

Tijdens de opendeurdag wordt ook de nieuwe materiaalwagen voorgesteld in aanwezigheid van meter, Evi Van Acker en peter, Gijs Van Hoecke. De oude dateerde van 1989.

Er worden demo’s gegeven en je leert hoe je veilig een frietketel moet blussen.

Er staat er ook een rookcontainer opgesteld. Zo kan je zelf ondervinden hoe het is om jezelf of iemand anders in veiligheid te brengen in een kamer vol met rook.

Aansluitend nemen de brandweermannen ook deel aan ‘Sing For The Climate’, het initiatief waarmee Nic Balthazar, 11.11.11 en de Klimaatcoalitie de milieuproblematiek onder de aandacht willen brengen.

 

Diamanten huwelijk

Op donderdag 20 september vieren Gilbert Leytens en Augusta De Cleene hun 60ste huwelijksverjaardag. Het gemeentebestuur zet hen op zaterdag 22 september in de bloemetjes.