NIEUWSFLITS : Lochristi naar het altaar met Wachtebeke

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Lobeke - Fusie - 1April © Bennie Vanderpiete

Tekst Evarist Ganzelever © Foto Bennie Vanderpiete

Vandaag werd ons bevestigd wat al geruime tijd een publiek geheim is: Lochristi en Wachtebeke hebben een relatie en willen dit officieel maken. De fusie is gewoon nog een kwestie van praktische organisatie.

Regiovorming als wissel op de toekomst, heet het bij de Vlaamse regering. Samenwerken op alle domeinen, om die geldverslindende versnipperingen een halt toe te roepen. Schaalvergroting is noodzakelijk, willen we onze infrastructuur veilig stellen en verder uitbouwen om tegemoet te komen aan de noden van de toekomst. Het organiseren van een goed openbaar vervoersnet, het recreatieaanbod uitbreiden, kwaliteitsvolle ouderenzorg en een brede dienstverlening aanbieden, om er maar enkele te noemen. Allemaal zaken die de inwoners ten goede komen. Of neem nu het vaccinatieverhaal, waarbij nog maar eens duidelijk blijkt dat grensoverschrijdend samenwerken een must is. Kortom, allemaal zaken waar de inwoners van de nieuwe gemeente alleen maar beter en blijer kunnen van worden.

Voor wat het verkavelde Lochristi betreft, de zogenaamde bloemengemeente, is deze fusie meteen een groene injectie. Iets wat het provinciaal domein Puyenbroeck op zijn conto mag schrijven. Binnenkort zijn we met 30.000 inwoners en stroomt de Moervaart doorheen onze landelijke gemeente.

Of er al een nieuwe naam is, vragen we aan de het beleid? Lobeke maakt veel kans, horen we!

Update: De meesten onder ons wachten met ongeduld op het moment dat ze naar Wachtebeke mogen gaan voor hun vaccinatie. Een mooie samenwerking, maar van een fusie is (nog) geen sprake. Uiteraard was bovenstaand bericht, naar goede traditie, de 1-aprilvis van Lochristinaar.com. En die werd dit jaar fel gesmaakt en gedeeld!