Nog deelnemers en locaties gezocht voor tweede editie “Kunst achter glas” in Lochristi

Bennie
0 reactie(s)
Kunst achter glas oproep - © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

De tweede editie van Kunst achter glas gaat door in Lochristi, dit najaar, van 18 september t/m 14 november 2021. De cultuurdienst zoekt nog steeds kunstenaars en geschikte locaties. 

Succesvolle eerste editie

De cultuurdienst was vorig jaar op zoek naar een make-over voor “Kunst omdat het Moet”. Maar doordat evenementen op dat ogenblik niet mogelijk waren door corona, kwam men met het idee van een “kunstzinnige tentoonstelling achter glas”.

De eerste editie van “Kunst achter glas” – eind 2020 - werd een groot succes. 65 lokale kunstenaars stelden 127 kunstwerken tentoon, netjes verdeeld over 34 locaties. Het parcours bestond uit 2 lussen van elk een 6-tal km op het grondgebied Zaffelare. En uiteindelijk besloot men zelfs om de oorspronkelijke duur van deze coronaproof expositie, van 8 tot 13 weken te verlengen. 

Kunst achter glas oproep - © Bennie Vanderpiete

Tweede editie in Lochristi

Een tweede editie kon dus niet uitblijven en die zal deze keer plaatsvinden in het hart van Lochristi. De aftrap wordt gegeven op zaterdag 18 september en de tentoongestelde werken zullen tot en met zondag 14 november te bewonderen zijn. De cultuurdienst is al volop bezig met de organisatie, en men zoekt nog deelnemers en ook geschikte locaties.

Kunst achter glas oproep - © Bennie Vanderpiete

Lokaal artistiek en creatief talent?

Om deel te nemen hoeft men echt geen professional te zijn. Ook voor wie de eerste keer naar buiten wil treden, is “Kunst Achter Glas” het perfecte, laagdrempelige platform. Lokale kunstenaars – van beginneling tot ervaren rot – die graag hun kunsttak onder de aandacht willen brengen, kunnen zich nog tot 18 juni aanmelden. En “kunst” mag je hier heel divers interpreteren: schilders, dichters, fotografen, raamtekenaars, graffiti artiesten, 3D-kunstenaars, modeontwerpers, glaskunstenaars, illustrators, videomakers, lichtkunstenaars, muzikanten, schrijvers …. Allemaal zijn ze welkom

Kunst achter glas oproep - © Annick Gentier

Geschikte locaties?

Om die kunstwerken aan het grote publiek te kunnen tonen, zoekt de cultuurdienst ook nog geschikte locaties. Dat kunnen vitrines van lokale handelaars of ondernemers zijn, maar ook privéwoningen met grote ramen of een voortuin, leegstaande gebouwen, serres … liefst dus in (of in de buurt van) het centrum van Lochristi. Kandidaten om een één, of meerdere, kunstwerken tentoon te stellen, kunnen zich nog tot 18 juli melden bij de cultuurdienst. De termijn hiervoor werd met een maand verlengd. Al die locaties worden dan in een parcours opgenomen gedurende 8 weken kan worden door nieuwsgierige wandelaars of geïnteresseerde fietsers.

Meer info of aanmelden?

Cultuurdienst – Jasmien Mees, telefoon 09 356 79 14 of per mail cultuur@lochristi.be 

Kunst achter glas oproep - © Annick Gentier

(Foto's Annick Gentier & Bennie Vanderpiete)