Nog kunstenaars en locaties gezocht voor 3de editie “Kunst achter glas” in Zeveneken

Bennie
0 reactie(s)
Kunst achter Glas - Lochristinaar - © Matteus Silva

Titelfoto © Matteaus Silva

De 3de editie van Kunst achter glas gaat door in Zeveneken, dit najaar, van zondag 18 september t/m 6 november 2022. De cultuurdienst zoekt nog kunstenaars en geschikte locaties.
 

Al 2 succesvolle edities

De eerste editie “Kunst achter glas” – eind 2020 en in volle coronaperiode - werd een groot succes. 65 lokale kunstenaars stelden 127 kunstwerken tentoon, netjes verdeeld over 34 locaties. Het parcours bestond uit 2 lussen van elk een 6-tal km op het grondgebied Zaffelare. En uiteindelijk besloot men zelfs om de oorspronkelijke duur van deze coronaproof expositie, van 8 tot 13 weken te verlengen. Ook de 2de uitgave van Kunst achter Glas werd fel gesmaakt. 60 kunstenaars, verspreid over 56 locaties, gaven het beste van zichzelf.

Kunst achter Glas - Lochristinaar - © Annick Gentier

Kunstenaars gezocht voor 3de editie

En dus krijgt de succesvolle kunstexpo van de cultuurdienst Lochristi een logisch vervolg. Van zondag 18 september tot en met zondag 6 november zal de 3de editie van “Kunst achter Glas” doorgaan in het hart van Zeveneken. De cultuurdienst zoekt nog kunstenaars en locaties voor deze expositie.
“Wij zoeken een brede waaier aan lokale kunstenaars – van beginneling tot ervaren rot – die graag hun kunsttak onder de aandacht willen brengen. En dat zien we héél ruim: schilders, dichters, fotografen, raamtekenaars, graffiti artiesten, 3D-kunstenaars, modeontwerpers, glaskunstenaars, illustrators, videomakers, lichtkunstenaars, muzikanten, schrijvers, …! Wil je graag (voor de eerste keer) naar buiten treden met jouw creativiteit? Dan is onze Kunstexpo Achter Glas het perfecte, laagdrempelige platform. Wij helpen jou graag de grote boze buitenwereld te veroveren” klinkt het bij de cultuurdienst.
Wie wil deelnemen, of meer inlichtingen wil, contacteert de cultuurdienst voor 30 juni per mail (cultuur@lochristi.be) of telefonisch (09/356 79 14).

Kunst achter Glas - Lochristinaar - © Cultuurdienst Lochristi

Ook locaties gezocht

Om al die kunstwerken te kunnen tonen is er nood aan “ramen met liefde voor kunst”. Daarvoor zoekt de cultuurdienst – in Zeveneken - vitrines, privéwoningen met grote ramen of een voortuin, leegstaande gebouwen of serres. Deze locaties worden opgenomen in het parcours dat gedurende 2 maanden kan worden ontdekt door nieuwsgierige wandelaars of geïnteresseerde fietsers.
“Heb je een hart voor kunst? Heb je een (groot) raam langsheen de straatkant? Heb je een vitrine die tot de verbeelding spreekt? Woon jij op een bijzondere, verrassende of mooie locatie? Vind je het niet erg dat nieuwsgierige blikken bij jou naar binnen gluren? Dan zijn wij op zoek naar jou!” luidt de oproep van de cultuurdienst.
Wie over dergelijke locatie beschikt en wil deelnemen mag t.e.m. zondag 24 juli een mailtje sturen - met zijn/haar adres en de afmetingen van de ramen die in aanmerking komen - naar cultuur@lochristi.be

Kunst achter Glas - Lochristinaar - © Bennie Vanderpiete