Notendop sport

Jean Marie
0 reactie(s)

Lokale sporters namen her en der deel aan wedstrijden met de fiets of met de deltavlieger. Anderen zochten Peru, Chili en Argentinië op om er de Dakar te rijden.

De ronde van Gabon is uitermate geslaagd voor het Lotto-Belisol team. Met vier ritoverwinningen, een derde plaats in het eindklassement en de eerste plaats in het ploegenklassement kon het wielerseizoen niet beter beginnen. Ondertussen zijn de grote kleppers in Australië begonnen en André Greipel won alvast zondag het criterium dat de Tour Down Under voorafgaat. Hij won deze rittenwedstrijd in 2010.

De Dakarwedstrijd eindigde ook afgelopen zondag en het team ‘Bezemer’ deed het heel goed. Ze eindigden met hun vrachtwagen op een mooie 28ste plaats en zijn zo derde in het klassement ‘standaardtruck’.

Weer een avontuur voor Daniël Cnudde en Jan van der Vaet uit Lochristi dat ze samen met Cor Bezemer tot een goed einde brachten. Wie er alles over wil weten: www.teambezemer.com

Jochen Zeischka uit Hijfte was al een tijdje Down Under om het 19de World Hang Gliding Championship Class 1 te betwisten. Het was op en af met zeer goede prestaties en 1 snertdag. Uiteindelijk werd hij mooi 20ste met 798 punten.

De Duitser Lukas Bader werd wereldkampioen met 1.000 punten.

Een dikke proficiat aan iedereen en nu veilig terug naar huis.