Ondanks corona: de lente is in het land!

Bennie
0 reactie(s)
Park van Beervelde Lente 2020

© Tekst & foto's Bennie Vanderpiete

De wereld leeft in angst, het coronavirus bepaalt het dagelijks leven. Maar toch één lichtpuntje in deze barre tijden. De zon is terug van de partij, de lente is gearriveerd! Lochristinaar ging een kijkje nemen in het Park van Beervelde.

Corona heeft de wereld in zijn greep. Zelfs in de landen die (nog) niet in lockdown zijn, beheerst het COVID-19 virus het maatschappelijk leven. En terwijl onze steden en straten bij momenten uitgestorven lijken, ontwaakt de natuur uit zijn winterslaap.

Lochristinaar ging een frisse neus halen in het Park van Beervelde. Krokusjes en anemonen, maar vooral de bloeiende narcissen zorgen sinds enige tijd voor een kleurrijk tapijt in het Park.

Ook de dierenwereld is volop aan het ontwaken. De fierljeppende haas springt dezer dagen net iets vlotter de beek over. Of is het maar een indruk? Op de vijver, terug goed gevuld na de voorbije natte wintermaanden, zwemmen heel wat ganzen rond. Het koppel zwanen dat er sinds enkel jaren verblijft, kreeg het gezelschap van nog een mannetje dat ook op zoek is naar een levensgezellin.

Op het eilandje misschien wel de grootste verrassing.

Er zijn daar zes, en misschien wel zeven, nesten van reigers” vertelt graaf Renaud de Kerchove. “Als men te dicht komt, vliegen de vogels op. Daarom besloot ik om het paadje dat achter de vijver loopt - vanaf de pergola tot aan het eerste brugje over de vijver - af te sluiten voor het publiek. Zo kunnen de reigers in alle rust verder bouwen aan hun nest en dan hun eieren uitbroeden. Het zal, eens de reigerjongen er zijn, een adembenemend schouwspel worden.”

Achter de villa, op de grote grasvlakte, pronken nog steeds de werken “Divison” en “Proud” van kunstenaar William “Wim” Roobrouck. Dat laatste beeld – “Proud”, het gezicht dichtst bij de vijver – zou normaal op 27 maart officieel ingehuldigd worden in Knokke. Maar die festiviteiten vallen dus ook in het water t.g.v. de coronacrisis.  En ondertussen kunnen wij er nog een beetje van genieten in Beervelde.

Zelfs in deze barre tijden die beheerst worden door Corona, zijn er nog zekerheden. De lente is in het land! Trek die wandelschoenen aan!

(Op onderstaande foto klikken om de fotoreeks te openen).