Oneindige ontmoetingsbank aan WZC Sint-Pieter en Fazantenhof

Bennie
0 reactie(s)
Ontmoetingsbank- © Bennievdp

© Bennie Vanderpiete

“Wat wordt daar gemaakt?” was de vraag van iedereen die de voorbije weken langs de zorg- en welzijnscampus in de Bosdreef passeerde. Er werd ook wat mysterieus over gedaan. Maar nu is het werk voltooid en het blijkt om een ontmoetingsbank te gaan.

Sinds deze week kan je plaatsnemen op de nieuwe lichtblauwe zitbank in polyester die gebouwd werd op het terrein tussen WZC Sint-Pieter en het Fazantenhof. Die zitbank heeft de vorm van het cijfer 8, het wiskundige symbool voor oneindigheid. Met die bank wil het lokaal bestuur Lochristi mensen in verbinding brengen.

Je kan gemakkelijk aan de buitenzijde van de ontmoetingsbank plaatsnemen om te verpozen, een praatje te slaan of even rustig rond te kijken. Wie binnenin gaat zitten, zit zo intiemer en kijkt naar zijn gesprekspartner(s). Al moet je hiervoor wel lenig en goed ter been zijn, want door de gesloten vorm is er geen rechtstreekse toegang en dient er geklauterd. 

“Elke Lochristinaar is van harte welkom om een praatje te komen maken met bekenden of onbekenden op deze unieke ontmoetingsbank. Want rustig de tijd nemen om bij te praten doet deugd voor ieders mentale gezondheid. En “ontmoeting stimuleren” is een van de kerntaken van het dienstencentrum ’t Fazantenhof” laat de gemeente weten.

Ontmoetingsbank- © Bennievdp

De zitbank werd ontworpen door Gery De Smedt. Het werk maakt deel uit van de subsidie die het dienstencentrum kreeg van het VIPA (Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden) bij de bouw van het complex.

Ontmoetingsbank- © Bennievdp