This one’s for you - Ozark Henry

Machteld Moijson
0 reactie(s)
This one’s for you - Ozark Henry Muziek zondag

Tekst - Foto Machteld Moijson

Het Valentijnsweekend sluiten we af met een liefdeslied uit het album Hvelreki van Ozark Henry.

Ozark Henry is de artiestennaam van de charismatische Belgische singer-songwriter Piet Goddaer. Voor dit ongewone pseudoniem liet hij zich inspireren door het Amerikaanse Ozarkgebergte en het boek Junkie van William S. Burroughs. Ozark Henry schrijft niet alleen, hij componeert en produceert ook zijn albums zelf, omdat hij de volledige controle wil hebben, zodat hij op de beste manier het geluid kan vertolken dat hij in zijn hoofd hoort.

Naast de studioalbums creëert hij soundtracks en hij produceert ook albums voor andere artiesten. Typerend voor hem is dat hij op blote voeten optreedt.

Zijn eerste album was erg avant-gardistisch, de volgende twee brengen muziek die als een overgang gezien wordt tussen de eerder experimentele muziek en popmuziek met klassieke invloeden door de inbreng van strijk- en blaasinstrumenten. De albums Birthmarks en The Sailor Not The Sea zorgden voor een definitieve doorbraak bij het Belgische publiek. Sinds de cd The Soft Machine worden zijn albums gekenmerkt door een meer mainstream geluid.

Het album van 2009 waaruit het lied This one’s for you komt, kreeg als titel een Ijslandse gelukwens: “Moge een walvis aanspoelen op jouw strand”. Van geluk gesproken: Hvelreki werd een gouden plaat.

Lochristinaar wenst zijn lezers veel geluk in de liefde met This one’s for you.