Ontdek de Toyota Yaris Cross

Jean Marie
0 reactie(s)
Ontdek de Toyota Yaris Cross

Tekst JMDB - Foto Toyota Belgium

De Yaris Cross is een volledig nieuwe Europese B-SUV. Hij combineert de kwaliteiten van de nieuwe generatie Yaris. Het is meteen ook de vierde versie hybride technologie, gebouwd in Valenciennes (Fr) en ontwikkeld voor de  Europese markt. Ontdek deze nieuwe Toyota bij garage Willems in Eksaarde. 

Yaris Cross

We mochten alvast een testrit maken en zijn heel positief over dit nieuw model, dat groter en hoger is dan de Yaris en hierdoor meer ruimte biedt. De Cross rijdt vlot en aangenaam in de stad met de automatische versnellingsbak in de hybrideversies. Ook op langere, constantere trajecten gaat hij er soepel en vinnig van door. Op ons traject lag het verbruik op amper 4.4 liter. Er is ook een 1.5 benzineversie te koop.

Met 5 jaar garantie, tot 10 jaar op de hybride batterij en ook nog tot een decennium bijstand, is Toyota vrij uniek in de autowereld.

Meer info? https://www.garage-willems-toyota.be/nl/lokeren

Aygo X

Later dit jaar staat de Aygo X nog op het programma. Het is het eerste compleet nieuw model ontwikkeld in België, een compacte urban cross-over en uniek in het A-segment. Hij werd ontworpen, gepland en ontwikkeld in ons land en geproduceerd in Europa. Hij wordt begin november 2021 onthuld.

Toyota viert 50 jaar Europese productie

Toyota in Europa 1971

Het begon in 1971 in de Ovar-fabriek in Portugal en vandaag heeft Toyota negen Europese fabrieken die jaarlijks 800.000 wagens produceren. In al die jaren heeft men in Europa meer dan 13 miljoen wagens geassembleerd.

Vandaag, een halve eeuw later, heeft Toyota meer dan 10 miljard euro geïnvesteerd in zijn fabrieken in heel Europa en heeft het daardoor een significante productiecapaciteit in 9 vestigingen over heel het continent.

Zo is Toyota directe tewerkstelling voor ongeveer 22.000 mensen en heeft het een bedrijfswaarde van meer dan 6 miljard euro voor een netwerk van ongeveer 400 Europese leveranciers.