Ook Lochristi zegt “NEEN tegen geweld tegen vrouwen”

Bennie
0 reactie(s)
No violence against women - Lochristi - © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

U zag het gisterenavond misschien ook? Het gemeentehuis van Lochristi kleurde – met behulp van een aantal lampen – helemaal oranje. Tot 10 december zegt ook Lochristi “Neen tegen geweld tegen vrouwen". 

Vanaf gisteren, 25 november tot vrijdag 10 december kleurt het gemeentehuis van Lochristi elke avond oranje in het kader van de campagne “Say No To Violence Against Women”. Dat is een bewustmakingscampagne van de vzw Zonta.
Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. Om aandacht te vestigen op dit nog steeds actuele thema, kleuren gedurende zestien dagen officiële gebouwen en monumenten over de hele wereld oranje.
 
Van 25 november tot 10 december

De start- en einddatum van deze 16-daagse campagne zijn niet toevallig gekozen. De Verenigde Naties hebben 25 november uitgeroepen tot de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. De campagne eindigt op 10 december, de Internationale Dag van de Mensenrechten.

No violence against women - Lochristi - © Bennie Vanderpiete

Ook in ons land – stijging tijdens corona

Geweld tegen vrouwen en meisjes is een wereldwijd probleem en één van de meest algemene schendingen van de mensenrechten. Het treft miljoenen vrouwen en meisjes in vredestijd en in conflicten. Uit cijfers van de VN blijkt dat 1 op 3 vrouwen wereldwijd tijdens hun leven een vorm van lichamelijk en/of seksueel geweld ervaart. 1 op 7 vrouwen in België werd het voorbije jaar slachtoffer van partnergeweld. De hulplijn 1712 werd gemiddeld 170 keer per maand gecontacteerd door slachtoffers van partnergeweld. Dat is een stijging van bijna 80% procent in vergelijking met het jaar voordien.

No violence against women

Over Zonta

Zonta is een internationale organisatie waarbij vrouwen actief samenwerken om wereldwijd het leven en de status van vrouwen en meisjes te verbeteren. Dit kan via informatie en sensibilisering, maar vooral door het financieel ondersteunen van concrete projecten.
Meer info op www.zonta.org, https://zontasaysno.com/

Zelf slachtoffer?

Maak je zelf geweld mee? Ben je bezorgd om iemand anders of zit je met een vermoeden van geweld? Bel, mail of chat met de hulplijn 1712.

Meer info over de deelname van Lochristi op de website (hier klikken) en de facebook pagina van de gemeente.